Rond de kerst is het altijd lastig om een leuke kerstactiviteit te verzinnen. De vakantie is namelijk vaak al heel erg vol met feestdagen en familie- en vriendenbezoekjes waardoor je geen tijd hebt om echt een projectje te doen. Het is daarom verstandig om op de dagen die openblijven of lekker rustig aan te doen, of een activiteit te ondernemen. Zelf ben ik fan van dit laatste. Activiteiten waarmee je je adrenaline level verhoogt geven je echt een vakantiegevoel. Je kunt alle werk-/schoolstress achter je laten en lekker even ontspannen door een spannende activiteit te doen. Zeker als je het met vrienden en familie doet houd je er dan ook een mooie gezamenlijke herinnering aan over! Een perfecte kerstvakantie activiteit vind ik zelf airsoft. Wat dat precies is, en waar je het kan doen vertel ik in deze blog!

 

Waarom airsoft de perfecte kerstactiviteit is

Airsoft is een militair spel waar je strategisch mee speelt. Het is echt een serieuze versie van bijvoorbeeld paintball, min de pijn die de verfballen geven als je wordt geraakt. Je speelt het spel vaak in teams, waarbij je dan tegen elkaar speelt. Ook kun je hele coole en spannende missies spelen. Bij het spel wordt je uitgerust in volledig militaire outfit. Daarnaast krijg je airsoft-wapens. Dit zijn geweren die enorm echt lijken. Zo lijkt het schieten echt omdat de geweren op gas werken. Dit betekent dat  bij het schot dus gas wordt ontladen waardoor het lijkt alsof je terugslag krijgt van het geweer. In plaats van kogels schiet je dan plastic balletjes. Deze doen op afstand geen pijn, maar zijn van dichtbij wel gevaarlijk. Daarom is het spel alleen bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar oud. Heb je volwassen kinderen vanaf 16 die je graag mee wilt nemen? In België kun je vanaf 16 airsoften. Het spel is erg spannend en je krijgt een hoog adrenaline level, waardoor het een ideale ontlading is voor in een vakantie als de kerstvakantie. 

 

Indoor vs. outdoor airsoft

Het verschilt nogal waar je gaat airsoften. Als het erg slecht weer is kan het fijn zijn om binnen te spelen. Dan speel je in omgebouwde locaties die helemaal cool en spannend zijn ingericht. In Assen en Rotterdam kun je indoor airsoften. Dan speel je het spel in een oude loods of in een oude manege. Maar voor de ultieme ervaring kun je toch beter naar buiten gaan. In de buitenlucht is natuurlijk hoe het in het echt ook gaat! In Antwerpen, Hardewijk en Nijmegen kun je buiten spelen. Dan heb je ook grotere ruimtes, en wordt het spel moeilijker en tactsicher omdat je elkaar minder snel tegenkomt! Zeker de buitenlocaties zijn ideaal voor spellen als capture the flag!

Fijne feestdagen en vergeet niet te ontspannen!

Aanbevolen voor jou