Vietnam is ontzettend populair als bestemming voor vakantie onder de Nederlanders. Sowieso is reizen in Zuidoost Azië voor veel mensen een item op de bucket list, maar Vietnam in het bijzonder trekt veel bekijks. Het land is compleet anders dan wat je gewend bent in Nederland of Europa, en er is altijd wel weer iets nieuws te zien of te beleven. Uiteraard worden steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh aangedaan aangezien dit de meest bekende zijn. Toch is het ook zeker aan te raden om andere plekken in Vietnam te bezoeken. Één van die andere plekken is de stad Hoi An Vietnam aan de kust. De stad is makkelijk te bereiken vanuit andere Vietnamese steden, dus er is geen bezwaar om deze stad aan te doen. Er zijn juist een aantal redenen om de stad juist wél te bezoeken, en die ga ik je hier vertellen.

De historische stad

Veel steden over de hele wereld hebben vaak een oude stad of een historisch gedeelte van de stad. Hoi An neemt dit to the next level, want er is letterlijk een historische stad te vinden. Tijdens de Vietnamoorlog is deze stad intact gebleven, en het is dan ook een van de relatief weinig overgebleven grote collectie historische gebouwen in Vietnam. Het is dan ook niet voor niets dat dit gebied op de werelderfgoed lijst staat. Je kunt gewoon door de historische stad lopen en bij jezelf bedenken hoe het er zo lang geleden aan toe moeten hebben gegaan.

De Japanse brug

De Japanse brug is één van de meest indrukwekkende dingen die ik gezien heb in Vietnam. Het is niet eens heel mooi of heel bijzonder qua uiterlijk, maar het feit dat deze brug door een compleet andere cultuur is gebouwd, en honderden jaren heeft overleefd is toch een beetje indrukwekkend. Aan het eind van de zestiende eeuw wilden Japanse handelaars beter verbonden zijn met de andere kant van Hoi An. Om dit te bereiken hebben zij deze brug gebouwd die behoorlijk uit de toon valt, maar verbazingwekkend goed bewaard is gebleven.

Prachtige stranden

De beroemdste trekpleister van Hoi An is de historische stad, maar de stranden van de stad liegen er ook niet om. Het is tenslotte een kuststad, en heeft dan ook een aantal verschillende stranden. Net als op een aantal andere plekken in zuidoost Azië gaat het om pure tropische stranden, die je eigenlijk alleen maar herkent uit films en foto's. En een dagje lekker zonnen en een beetje zwemmen is nooit een slecht idee, toch?

Aanbevolen voor jou