De zomer komt eraan. En aangezien we momenteel weer een van de warmste lentemaanden ooit hebben, is de kans groot dat ook deze zomer we weer een hittegolf gaan krijgen. Ook zitten we nog altijd in een pandemie, en alhoewel de vaccinaties nu steeds sneller lijken te gaan, is de kans groot dat er in de zomer nog een aantal coronamaatregelen gelden. Om comfortabel en lekker van de zomer te genieten is het belangrijk om fijne kleding te hebben. Daarom bespreken we in dit artikel de beste kleding voor de komende zomer.

Kleuren

Als het warm is dan is de kleur van je kleding zeer belangrijk. Veel mensen denken dat we in de zomer lichte kleding moeten dragen. Want donkere kleding zoals zwarte kleding absorbeert de warmte van de zon. Maar we vergeten dan dat warmte niet alleen van de zon komt, maar ook van onszelf. Als je in lichte kleding loopt wordt je lichaamswarmte teruggekaatst naar je lichaam en dit maakt het moeilijker af te koelen. Als je de hele dag in de zon bent dan kun je dus wel voor lichte kleding kiezen maar wanneer je vooral binnen zit dan is donkere kleding een betere optie.

Stoffen

Ook de soort stof die je kiest is belangrijk tijdens de zomer. Wanneer de buitentemperatuur hoger is dan 25 graden, heeft je lichaam helemaal geen kleding nodig om warm te blijven. Een bikini of zwembroek is dan een prima optie, maar natuurlijk is dit niet in elke situatie gepast. Je kunt het best kiezen voor linnen of travelstof. Travelstof is heel licht en dun. Zodoende dus ideaal voor de zomer. Kies bijvoorbeeld voor een jurk van travelstof. Een travelstof jurk blauw is voor vele sociale gelegenheden ideaal en omdat de stof erg dun en licht is kun je deze kleding ook makkelijk meenemen als je bijvoorbeeld gaat backpacken.

Zweetvlekken

Als het in de zomer heet is dan kun je snel last krijgen van zweetvlekken. Dit is natuurlijk niet fijn op een feestje of als je naar kantoor gaat. Er zijn een aantal tips tegen zweetvlekken. Denk er bijvoorbeeld aan om wijde kleding te dragen waar het zweet niet zo snel in je kleren zal trekken. Ook kun je kiezen voor kleding met een print, op deze manier vallen natte plekken niet op. Als je naar kantoor fietst en het zweet je uitbreekt is het ook slim om een ander kledingstuk mee te nemen. Even omwisselen op de wc en je kunt fris en fruitig op kantoor in de airco zitten.

Aanbevolen voor jou