U heeft vast wel eens gehoord van iemand die een nieuwe fiets heeft gekocht die binnen 2 dagen weer is gestolen. Vaak is de fiets dan ook gekocht voor een prijs waarvoor u ook 3 weken lang all-inclusive naar Aruba kan gaan. Uiteraard zijn de prijzen van dit soort fietsen niet meer dan normaal, want het zijn ook waanzinnig mooie, sterke, praktische fietsen. Maar vaak zijn deze fietsen dan ook heel aantrekkelijk voor dieven. Dat is ook de reden waarom er nooit een prachtige gloednieuwe elektrische Gazelle tegen de grachten van Amsterdam aan staat. Dit zijn altijd stadsfietsen, want stadsfietsen zijn de perfecte fietsen voor degene die een fiets van een hoge kwaliteit wilt voor relatief weinig geld. Weet u niet precies wat een stadsfiets is? Laat mij u bijpraten.

 

Wat is een stadsfiets?

Een stadsfiets is eigenlijk, zeker in Nederland, de perfecte manier om van A naar B te gaan. Een herenfiets is ontwikkeld om een aantal redenen. Allereerst moet het natuurlijk een fiets van een hoge kwaliteit zijn zonder ontzettend duur te zijn. Wij Nederlanders zijn nooit te beroerd om veel te betalen voor een goede fiets, maar als deze binnen 48 uur gestolen wordt zijn wij hier best verdrietig over. Een stadsfiets is dus een sterke fiets van een hoge kwaliteit zonder ontzettend duur te zijn. Stadsfietsen hebben vaak ook weinig tot geen versnellingen. Fietsen met versnellingen hebben namelijk wat meer onderhoud nodig dan fietsen zonder versnellingen. De stadsfiets is eigenlijk wel bedoeld om nat te regenen en een klein beetje te roesten. Wij willen dus namelijk ook vooral dat deze fiets onderhoudsvriendelijk is. Uiteraard zijn er ook sportievere uitvoeringen van de stadsfiets, maar dan heeft u wel meer onderhoud. Wilt u dus een fiets van een hoge kwaliteit, maar wilt u ook niet bang zijn dat deze binnen een dag gestolen is? Ga dan voor een stadsfiets heren.

 

Waarom niet een tweedehands fiets?

Er is natuurlijk ook een andere optie, en dat is het kopen van een tweedehands fiets. Hier ben ik zelf geen fan van. Allereerst gaat het namelijk in tegen de Oudhollandse traditie van een goede fiets, maar deze fiets zal ook altijd teleurstellen en kapotgaan op het slechtste moment. Terwijl u de trein probeert te halen vliegt de ketting los, of buigt het stuur om. Dan heeft u wel een goedkopere fiets, maar echt een goede oplossing durf ik het niet te noemen. Een stadsfiets is de beste oplossing. Het is een fiets van een hoge kwaliteit, sterk, praktisch, betrouwbaar, onderhoudsvriendelijk, en hufterproof.

Aanbevolen voor jou