Elke ochtend wakker worden met de mooie ochtend zon die door een kleine doorgang van mijn gordijnen binnen komt. Je hoort de vogels in de ochtend een mooi lied zingen. Ik ruik verse koffie klaar gemaakt door mijn vriend die al vroeg naar werk moest. Ik maak snel een ontbijt want ik heb alweer te lang genoten van de mooie ochtend. Dan besef ik even de tijd niet meer en moet ik op het laatste moment haasten. Ik drink in rust mijn koffie en prop haastig een boterham naar binnen. Ik pak mijn spullen en zoals altijd vergeet ik telkens weer bijna mijn sleutels. Je zou denken na ze zo vaak vergeten dan heb onthoud je wel dat je ze op een vaste plek moet leggen en mee neemt. Maar helaas zo werkt dat niet voor mij.

Het beste voor jezelf

Op mijn werk vertelde een collega over haar renovaties van het huis. Ze vertelde dat ze zich nu veel beter in haar vel voelde nu ze zich beter thuis voelde in haar elke dag omgeving. Ik begon erover na te denken tijdens de rit naar huis. Mijn vriend merkte dat ik erg in mijn gedachten verstrikt was. Toen hij vroeg wat er aan de hand was ratelde ik maar door over het goed voelen in mijn eigen huis. Op deze manier vertelde ik dat ik mij in mijn omgeving goed wilde voelen en dat ik veranderingen in het huis wilde aanbrengen. Hij vond het raar omdat ik altijd zo geniet van de mooie ochtend. Hierop was mijn antwoord dat ik inderdaad geniet van de ochtend tot dat ik thuis kom in de namiddag van werk. Op deze manier hebben we er voor gekozen om dingen te veranderen om ons beter te voelen.

Mooie toekomst

De grootste verandering was de vloer. Na dag en nacht na te denken welke vloer het beste passen bij ons kwam ik in een tweestrijd met tussen laminaat en pvc vloeren. Laminaat is makkelijk te onderhouden en het geeft de uitstraling van een echte parketvloer met de voordelen van laminaat. Aan de andere kant zijn pvc vloeren geluiddempend, het absorbeert warmte en het is geschikt voor vloerverwarming. En vloerverwarming klinkt erg aantrekkelijk. Daarnaast lijkt het op mooi echt hout en het gaat lekker lang mee. Dat klinkt dus als een hele goeie investering. Ik dacht ik ga het op een mooie weekendochtend met mijn vriend bespreken. Dan hebben we het genot van de mooie ochtend samen en kunnen we ons toekomstige mooie huis vorm geven.

 

Aanbevolen voor jou