The Life.nl
Reviews

De verhuizing

Ongeveer twee jaar geleden ben ik met mijn vader, moeder en broer uit ons oude dorp verhuisd. Ik heb hier altijd met heel veel plezier gewoond. De school was dichtbij, hier konden we naartoe fietsen. Er was ook een zwembad in de buurt waar mijn broer en ik vroeger zwemles hebben gehad. Dit is een hele goede herinnering voor mij. Helaas was er geen goede middelbare scholen in de buurt. Er was er maar éen. Ik was twee jaar jonger dan mijn broer, dus voor mij was dit nog geen probleem. Helaas moest mijn broer het volgende schooljaar naar de middelbare school. We zijn gaan kijken bij de enige school die er was. Mijn broer vond deze niet leuk. En eerlijk gezegd, ik eigenlijk ook niet. Hierom besloten mijn ouders dat het tijd was om te verhuizen. We gingen naar een dorp dichtbij Den Haag, met een goede openbaar vervoer verbinding

 

Zandbezorging

Mijn vader en moeder hielden allebei heel erg van tuinieren. Hierom kochten zei een huis met een grote achtertuin. Mijn vader werkte destijds veel, en mijn moeder niet. Hierdoor moest ze best veel regelen omtrent het nieuwe huis. Hier kwam ook de tuin bij kijken. Op maandagochtend kwam er iemand aan de deur. Het was de Intratuin met vijf kuub zand. Mijn moeder wist even niet waar het moest, en liet het droppen op het erf van de buren. Onze achtertuin was niet te bereiken voor de vrachtwagen. Later bleek dat dit wel kon. Mijn buren waren niet zo blij met dit zandcadeau. Gelukkig hadden ze de hele week geen tijd om aan de tuin te werken. Dit gaf mijn moeder en mij tijd om het zand te verplaatsen. Kruiwagen na kruiwagen verschoven we het zand naar onze eigen tuin. Voor mijn jonge lichaam, toen 11, was dit een makkie. Mijn moeder had het er wat zwaarder mee.

 

Operatie

Door het zware tilwerk had mijn moeder haar knie bezeerd. Dit betekende dat ze een operatie moest. Gelukkig zou ze hiervan compleet herstellen, maar moest ze wel een tijdje met een rollator lopen. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heb ik toen samen met mijn broer een hele mooie uitgekozen. En om haar te laten lachten een bloemenmandje voorop gedaan. Deze haalde ze natuurlijk eraf, maar de grap was gelukt. Na een aantal weken revalideren met de rollator kon ze weer normaal lopen. Wij waren allemaal erg blij dat het allemaal goed is gekomen.

Gerelateerde Berichten

De mooie ochtend

Peter Bokstol

Beste kleding voor de zomer

Peter Bokstol

De beste whisky aanbiedingen

Peter Bokstol