Als ZZP’er of freelancer ben je altijd afhankelijk van opdrachten die je mag uitvoeren omdat je hier je brood mee verdiend. Daarom is het verstandig en belangrijk dat je altijd voldoende opdrachten binnen haalt. Soms kan dit erg moeilijk zijn omdat je niet weet hoe je meer opdrachten kan binnen halen of omdat er teveel andere freelancers hebben gereageerd op de opdracht. Hier kan je drie manieren vinden om meer opdrachten en ook weet je direct hoe je de kans kan vergroten dat je aangenomen word voor een opdracht. 

 

Bezoek verschillende websites

Er zijn talloze websites op het internet zoals younited.nl waar jij je kan inschrijven als freelancer. Particulieren en bedrijven die opzoek zijn naar een freelancer bezoeken in de meeste gevallen zo’n website. Het is belangrijk dat je tijdens het registreren je profiel zo duidelijk mogelijk maakt. Vergeet niet je skills te vermelden en laat ook afgeronde complexe opdrachten zien. Hierdoor vergroot je de kans dat een bedrijf contact met je opneemt voor het uitvoeren van diverse opdrachten. Het is namelijk erg belangrijk dat je profiel zo compleet mogelijk is omdat jij je moet onderscheiden van andere freelancers die ook op de website of platform zitten. 

 

Stap een uitzendbureau binnen

Uitzendbureaus zijn eigenlijk bemiddelaars tussen werkzoekende en werkgevers. Ze zorgen er namelijk voor dat een bedrijf nooit zonder personeel komt te zitten en nemen al het werk zoals urenregistratie, administratie en het uitbetalen van loon uit handen. Hierdoor hebben bedrijven steeds minder werk aan het werven van nieuwe werknemers. Ook zijn sommige uitzendbureaus op zoek naar freelancers voor verschillende zzp opdrachten. Je kan hiervoor het beste naar een uitzendbureau toe gaan en vragen of er nog openstaande vacatures zijn voor freelancers. 

Heb een eigen website

De meeste ondernemers die freelancers nodig zijn proberen via het internet een freelancer te vinden. Het is daarom belangrijk dat je een prachtige website hebt die makkelijk te vinden is via Google. Omdat je website makkelijk te vinden is via Google, is de kans heel groot dat een opdrachtgever op jouw website terecht komt en je in wilt huren. Zorg er wel voor dat je website voorzien is van allerlei informatie over jouw maar ook over je skills en eerder afgeronde opdrachten. Ook als je complexe situaties weet op te lossen is het verstandig om dit op een website te zetten. Een website komt professionele over, ook als je gaat solliciteren op een opdracht via een platform of een uitzendbureau. 

 

Aanbevolen voor jou