Een nieuw jaar, een nieuw interieur


Het is tijd voor een nieuw jaar en dat brengt allerlei vernieuwingen met zich mee, niet alleen de cijfers op de kalender veranderen. Een manier om die nieuwigheid in je huis te brengen, is door aanpassingen te maken aan je interieur. Het soort goede voornemen, waar we niet zenuwachtig van worden. In deze blog vertel ik je de verschillende stijlen die je aan je huis kan toevoegen. Lees je mee?

Huiselijk, landelijk, natuurlijk

Een populaire stijl is de plattelands stijl. Ik heb het niet over geruite theedoeken en een foto van een koe aan de muur maar warme kleuren en materialen in combinatie met veel wit en de zeldzame print. De materialen waar ik het bijvoorbeeld over heb, is hout. Liever geen houten vloer in huis? Dan kom je ook al een heel eind met pvc vloeren. Tegenwoordig is dit amper van echt hout te onderscheiden en het is een stuk makkelijker te onderhouden. Kijk voor houten vloeren roelofarendsveen.

Kleurrijk, retro, fris

Terug naar de jaren 50! Oranje, geel, groen! Alle kleuren komen in hun ongefilterde glorie voorbij samen met de designs die onmiskenbaar vintage zijn, tover je je huis zo om. Gladde hoeken en oppervlakken, eikenhout en tegels. Je bent er zo! 

Stoer, industrieel, minimaal

Tegenwoordig is ook de stoerste stijl de populairste. Ga voor een minimalistische inrichting. Dit verkrijg je door alleen de nodige items in je huis te plaatsen. Juist op die manier komt er nadruk te liggen op alles wat er staat. Ga ook voor zogenaamd koud materiaal zoals metaal en plaats net als bij de retro inrichting tegels op de vloer, niet dezelfde natuurlijk.

Een goede basis

Die vloer vormt namelijk de basis van je woning. Samen met de muren. Het materiaal daarvan en de kleuren zetten de toon van je interieur. Ga je voor een stenen muur of laat je er glasvezelbehang op plaatsen? Qua vloer zou ik altijd laminaat aanraden, puur voor die warme hout look die je ervan krijgt. Bij Laminaatenparket.nl vind je de mooiste laminaatvloer.

Tijd voor de aankleding

Vervolgens is het tijd voor de aankleding, behalve natuurlijk als je gaat voor de minimalistische aanpak. Kleedt de boel aan met kussen en hang foto’s en kunst op. Kies voor accessoires die passen bij je nieuwe inrichting maar die je je ook thuis laten voelen in je eigen huis. Dat is namelijk belangrijker dan het hebben van een leuk uitziende woonkamer.

Voor welke verandering ga jij in het nieuwe jaar?