Een ritsscreen als balans tussen privacy en openheid


Ieder mens voelt zich prettig in een huis met veel lichtinval. Natuurlijk licht geeft ons een opgewekt, actief gevoel. Wie ooit in een ruimte is geweest zonder ramen, bijvoorbeeld in een goedkoop hotel in het buitenland, weet dat dit een unheimisch en claustrofobisch gevoel geeft. Door de ramen in uw huis staat u in verbinding met de buitenwereld en kunt u lekker naar de vogeltjes in de tuin kijken, terwijl u achter de computer zit te Zoomen met uw collega's. Het nadeel van veel ramen in uw huis is echter dat ze u niet alleen de mogelijkheid verschaffen om naar buiten te kijken, maar dat pottenkijkers ook gemakkelijk naar binnen kunnen gluren. De verbinding met de buitenwereld gaat helaas twee kanten op. In deze blog leest u hoe screens dit probleem op kunnen lossen.

Een preventie voor pottenkijkers

Ik moet bekennen dat ikzelf tijdens een wandelingetje door het dorp ook geneigd ben om naar binnen te gluren bij de huizen waar ik langs loop. Dit gaat bijna automatisch, hoewel er vast ook ordinaire nieuwsgierigheid op van invloed is. Om uw privacy te waarborgen tegen nieuwsgierige aagjes als ik, kiezen mensen voor allerlei mogelijke oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de stickers die een soort troeblerend effect hebben op het zicht door de ruit. Hierdoor kan er wel licht naar binnen, maar de blikken van pottenkijkers niet. Uzelf kan hierdoor echter ook niet meer naar buiten kijken. Bovendien zijn stickers op de ruiten een weinig elegante oplossing. De screens van Verano zijn dat wel. Deze kunnen naar wens op een bepaalde hoogte worden ingesteld. Misschien vindt u het overdag niet zo erg als mensen naar binnen kunnen kijken, maar als u 's avonds gezellig op de bank zit wel. Daarnaast hebben screens nog meer voordelen.

Bescherming tegen warmte

De screens van Verano hebben vele voordelen. Zo houden ze de warmte buiten in de zomer (wat gezien de steeds warmer wordende zomers geen overbodige luxe is). Ook houden ze de lichtschitteringen buiten op de momenten dat dit gewenst is. De kwaliteit van het materiaal is bovendien hoog, waardoor de fabrikant er gerust op is om u een garantie van vijf jaar te geven op de screens. Het grootste voordeel van screens is echter dat ze steeds opnieuw aangepast kunnen worden aan uw behoeften, terwijl de ruitstickers maar een keer geplakt kunnen worden. Zo kunt u telkens laveren naar de ideale balans tussen openheid en privacy in uw woning!