The Life.nl
Reviews

Een spiritueel leven

We zijn allemaal ontzettend druk in ons leven. We zijn bezig met onze carrières, onze hobby’s en onze liefdeslevens. Tegenwoordig zijn steeds minder mensen niet gelovig in Nederland en spiritualiteit neemt een minder grote rol in ons leven. Toch kan een meer spiritueel leven heel veel positieve invloeden hebben op ons geluk of dit nu is via een religie of andere spirituele lessen en praktijken. Daarom bespreken we in dit artikel manieren om een meer spiritueel leven te leiden in onze moderne samenleving.

Mediteren

Mediteren is natuurlijk een zeer spirituele oosterse gewoonte die van oudsher in veel Aziatische landen wordt beoefend. Desondanks is het een praktijk die nu ook in het westen aan populariteit wint en met goede reden. Veel onderzoeken hebben uitgewezen dat mediteren kan helpen met stress verminderen wat ook weer tot fysieke voordelen leidt. Daarnaast is slechts 20 minuten mediteren per dag een hele goede manier om je op de dag te focussen en in het moment te leven.

Bestudeer religies

Zelfs als je niet gelovig bent of een specifieke religie wilt aanhangen kan het nog steeds goed zijn om de lessen van verschillende religies te bestuderen. Elke religie en cultuur heeft goede levenslessen en gewoontes die je in je dagelijks leven kunt toepassen.

Oefen aanwezig zijn

De meesten van ons gaan in gedachten verzonken door ons leven. We zijn niet echt in het moment maar piekeren over het verleden of de toekomst. Op deze manier mis je eigenlijk heel veel in het leven. In plaats daarvan kun je beter proberen in het moment te leven. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan veel oefening kosten maar het is het waard om te oefenen. Probeer jezelf te focussen op wat er om je heen gebeurt en als je merkt dat je in gedachten verzonken raakt, oefen om weer terug naar het moment te komen.

Probeer spirituele ervaringen

Niet elke spirituele praktijk zal je even leuk vinden maar het kan het waard zijn om verschillende dingen uit te proberen. Denk bijvoorbeeld aan praten met een online medium of het branden van wierook. Ook kunnen sommige hobby’s spirituele ervaringen zijn. Denk bijvoorbeeld aan kalligrafie of het spelen van een instrument. Er zijn vele verschillende manieren waarop spiritualiteit in je leven kunt brengen en veel dingen die je kunt proberen. Uiteindelijk is het doel natuurlijk om een gelukkiger leven te leiden.

Gerelateerde Berichten

De verhuizing

Peter Bokstol

Vakantie in eigen tuin!

Peter Bokstol

Toe aan een verbouwing? Hier moet je allemaal op letten!

Peter Bokstol