Het dak moet je op de juiste manier laten plaatsen. Dat geldt voor ieder type gebouw. Uiteindelijk moet een dak namelijk zo stevig staan als een huis. Het dak bij de woning, maar ook bij andere soorten gebouwen moet tegen een stootje kunnen. Met het weer in Nederland is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat het dak niet makkelijk zal gaan lekken. Het water dat op het dak valt kan door te veel gewicht of een slechte plaatsing van het dak voor lekkage gaan zorgen. Daar wil je uiteraard niet mee te maken krijgen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor dakbedekking dat op een handige, simpele en stevige wijze op het dak geplaatst kan worden. Daarom is het een goede keuze om te gaan voor dakbedekking van EPDM. 

 

EPDM-dakbedekking

EDPM-dakbedekking zal het dak veel verschillende voordelen aan kunnen bieden. Door EPDM op het dak te plaatsen zorg je ervoor dat jouw dak een stevige laag krijgt die alle onder de bedekking zal beschermen. Dakbedekking van EPDM is echter niet al te zwaar. Doordat de dakbedekking al vanaf een millimeter geleverd kan worden is het met EPDM mogelijk om te gaan voor effectiviteit. Dakbedekking van EPDM kan je op veel verschillende daken plaatsen. Zo is het mogelijk om te gaan voor EPDM op een schuur, een bedrijfspand, de woning of een garage. Er zijn dus genoeg manieren waarop je de EPDM-dakbedekking kan inzetten. Bovendien is de EPDM op maat een optie. Hierdoor kan je het plaatsen van de dakbedekking nog makkelijker maken voor jezelf. Het plaatsen van de dakbedekking is een relatief simpel proces dat je met de juiste handen kan laten regelen. 

 

Het plaatsen

Wanneer je kiest voor EPDM op maat is het plaatsen van de dakbedekking goed te doen. Hierdoor weet je namelijk al zeker dat de bedekking perfect zal gaan aansluiten bij het dak. Het is echter wel belangrijk om eerst te zorgen voor de juiste lijm. EPDM-lijm kan je namelijk op diverse soorten materialen plaatsen. Dankzij de lijm zal de dakbedekking op de best mogelijke wijze aansluiten bij jouw dak. De EPDM-lijm kan je inzetten op hout, verschillende soorten metalen en andere platen. Wanneer je de lijm goed op de onderste laag geplaatst hebt is het mogelijk om de dakbedekking van EPDM neer te leggen. Zo zorg je voor een stevige laag aan dakbedekking op jouw dak. Om te voorkomen dat er op bepaalde plekken lekkage kan ontstaan is het verstandig om te kiezen voor EPDM kit. Zo vul je de kleinste gaatjes bij de dakbedekking op.

Aanbevolen voor jou