Iets wat iedereen eigenlijk wel eens moet doen in zijn leven is het bouwen van een complex ding. Vroeger speelden we allemaal wel met lego, waar je er lustig en creatief op los bouwde. Dit is nog steeds heel leuk om te doen, en ook erg bevorderlijk voor je ruimtelijk inzicht. Wat je in een volwassen leven kan bouwen verschilt natuurlijk naar wat je nodig hebt of leuk vindt. Je kunt een meubelstuk bouwen, een eigen fiets, een modelbouw object, of bijvoorbeeld een eigen game pc. Dit laatste heb ik dit jaar gedaan, en daar ga ik jullie vandaag wat meer over vertellen. Als je ook een eigen pc voor gamen wilt bouwen, maar niet weet hoe, dan is deze blog wat voor jou. Ik geef je wat tips die erg van pas komen bij het bouwen van een game pc, veel lees- en bouwplezier!

 

Tip 1: bedenk van tevoren goed wat je wil bouwen

Om de juiste inkopen te doen, de juiste kennis te vergaren en niet te ver over je budget te gaan is het erg verstandig om van tevoren goed na te denken wat je wil bouwen. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag waarvoor je de computer voor gaat gebruiken. Wat voor games wil je spelen? Zijn deze online of offline? Als je bijvoorbeeld voornamelijk online speelt dan moet je ook rekening houden met een goede internetaansluiting en snelheid, etc. Anders is het zonde om een dure computer te bouwen als je vervolgens geen goed internet hebt voor je games. Ook kun je een realistisch budget opstellen als je weet waar je de computer voor gaat gebruiken, omdat je dan goed research hebt kunnen doen wat je nodig hebt en hoeveel die onderdelen kosten

 

Tip 2: houd rekening met een soepel budget

Ook al kun je een realistisch budget opstellen, houd deze altijd flexibel. Het kan zijn dat een onderdeel ergens uitverkocht is en je het ergens anders voor meer geld moet bestellen. Ook kan iets niet werken of maak je een foutje waardoor je meer geld moet uitgeven. Zorg dus altijd dat je meer hebt te besteden dan dat je budget aangeeft! 

 

Tip 3: kijk vooruit 

Bij het bouwen is het ook slim om vooruit te kijken. Wil je in de toekomst de computer voor dezelfde doeleinden gebruiken, of moet er ook nog een andere functie bij? Zorg dat je de computer alvast voorbereid voor de toekomst, of dat hij nog verder uit te breiden is!

 

Tip 4: houd je altijd aan de essentials en bouw dan verder

Vergeet ook niet om naar het nu te kijken! Wat zijn de absolute essentials die je nodig hebt om een game pc draaidende te houden? Hoe kun je goed gamen op een zelfgebouwde game pc? Je moet in ieder geval altijd een processor, geheugenkaart en videokaart hebben. Deze bepalen namelijk het grootste deel van het vermogen van je game pc. Bespaar daar dus zeker niet op! Vul daarna deze onderdelen aan met items als moederbord, opslag, behuizing etc.

 

Tip 5: vraag op hulp

Dan de laatste, maar misschien wel belangrijkste tip. Vraag om hulp als je er niet uitkomt! Dit kan bij een shop die gespecialiseerd is in game pc’s bouwen, maar kan ook bij een kennis die er verstand van heeft of via een online forum. Het blijft een precies karwei, en het kan heel goed zijn dat er iets misgaat. Wees dan niet bang om hulp te zoeken, want het is zonde om je nieuwe game pc kapot te laten gaan door een klein foutje. 

Aanbevolen voor jou