Aan de voet van de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen genieten van de Italiaanse zon, er is niets fijners dan dat. Zeker in de zomer. Er zijn verschillende schitterende meren gelegen ten zuiden van de Alpen waar ontzettend veel te doen is. Heerlijke stranden, diverse recreatiemogelijkheden, watersporten en natuurlijk prachtige vakantieadressen. Italië heeft wat dat betreft ontzettend veel diversiteit te bieden, waardoor er voor elke vakantie een prachtige locatie te vinden is.

Een van de meest bekende meren in Noord-Italië is het Gardameer, wat enorm uitgestrekt is en waar je allerlei leuke plaatjes en gezellige campings kunt vinden. Een van de beste vakantiegelegenheden daar is bijvoorbeeld Camping Bella Italia, die zich doet kenmerken door de ligging aan het meer, de vele activiteiten en de gezelligheid.

Nabij gelegen plaatsen

Het fijne van de meeste campings die aan de meren in Italië gelegen zijn, is dat er altijd in de buurt gezellige steden te vinden zijn. Ideaal voor een leuk uitstapje. In de buurt van het Gardameer kun je bijvoorbeeld Peschiera del Garda vinden en op nog geen half uur rijden is de grotere stad Verona bereikbaar. Dit maakt de nabije omgeving van het Gardameer niet alleen dé perfecte plek om te ontspannen, het heeft ook genoeg te bieden.

Maar dat geldt ook voor de omliggende plaatsen bij andere bekende meren. Zo is Lago Maggiore ook een schitterende locatie om te bezoeken. Vanuit Camping Lago Maggiore bereik je binnen een uur de grote stad Milaan en dichterbij gelegen is het gezellige Arona. Ook in de omgeving van dit meer is genoeg te beleven, afgezien van de watersporten. Denk aan kabelbanen, eilandjes met historische gebouwen om te bezoeken, kastelen en nog veel meer.

De vakantie naar Italië

Voor vakanties heeft Italië werkelijk alles te bieden. De genoemde meren zijn heerlijk om aan te vertoeven onder de warme Italiaanse zon, wat voor verkoeling zorgt. Er is genoeg te beleven op en rond deze meren, net zoals in de omliggende plaatsen die zowel genoeg shopmogelijkheden, alsook historische bouwwerken huisvesten. Dit maakt Italië zo divers en natuurlijk geschikt voor jong en oud, voor een ieder is er wat te doen.

Ontdek het zelf en boek een heerlijke vakantie naar Camping Bella Italia en/of Camping Lago Maggiore. Beide locaties hebben hun eigen stijl, sfeer en activiteiten, waardoor je je absoluut niet zult vervelen. Italië is wat dat betreft dé aanrader om naartoe op vakantie te gaan.

Aanbevolen voor jou