Een tijdje terug was ik aan het eten bij mijn vriendin. Het was avond en al erg donker. We aten aardappeltoefjes, met jus en beenham. Als gezonde toevoeging had ik een salade gemaakt. Tijdens het eten werden we gebeld door mijn vriendin haar moeder. Ze stond op het perron en haar fiets was gestolen. We waren op dit moment in Delft. Delft heeft station. Een in het centrum en de ander meer richting het zuiden. De moeder van mijn vriendin was op dit moment op het station in het zuiden van Delft. Ze belde om te vragen of we haar op konden halen.

 

Een nieuwe fiets

Rita, de naam van mijn vriendin haar moeder, had altijd twee fietsen. Een mooie dure, om van en naar het station in het centrum te komen. Hier was een bewaakte fietsenstaling. Hierdoor kon ze haar dure fiets veilig wegzetten. Soms liet ze hem zelfs een nachtje staan. Voor het station in het zuiden van Delft was een iets minder dure fiets nodig. Rita had soms last van haar knieën dus kon niet heel zwaar fietsen. Tegen de wind in of een helling was soms al te veel. Toch wilde ze graag door met haar werk dus moest ze elke dag naar het station. Voor het zuidelijke station was een goedkope e-bike nodig. We zijn naar de meest dichtbij zijnde fietsenwinkel gegaan. Bij deze winkel kon je veel testen. Dit was ook wel nodig, want Rita heeft een hele specifieke smaak in fietsen. Ook was het belangrijk dat de fiets niet te duur was. Maar goedkoop en mooi is vaak een lastige combinatie om te vinden.

 

Testritjes

Als eerste testte Rita een zwarte fiets. Het ontwerp was erg strak. Het frame was afgewerkt met mooie blauw stickers. De fiets reedt best goed, alleen was het stuur iets te hoog. Als tweede fiets testte Rita een donkblauwe fiets van bijna hetzelfde model. Deze was iets minder mooi kwa afwerking maar reedt een stuk beter. Na lang wikken en wegen koos Rita toch voor de best rijdende fiets. Ik ben samen met mijn vriendin met de auto naar huis gegaan. Rita wilde natuurlijk haar nieuwe fiets testen en fietste zelf naar huis. Eenmaal thuis aankomen zei dat de nieuwe fiets 100% geslaagd was voor de test.

Aanbevolen voor jou