Veel planten en bomen verliezen hun kleur wanneer de herfst begint, dat is natuurlijk logisch, maar wel jammer, want het ziet er allemaal veel leuker uit als er lekker veel kleurtjes aan zitten. Maar niet alle planten verliezen hun kleur, want de groenblijvende clematis spreekt eigenlijk al wel voor zich. Deze blijft gewoon groen, zelfs in de winter. En dan heb je toch nog een beetje een leuk kleurtje in je tuin, zelfs als het buiten alweer kouder begint te worden. Dat is dan toch heel leuk?

Het past mooi in alle tuinen

Sommige mensen gaan gelijk alweer naar buiten bij de eerste hint van het zonlicht. Maar anderen doen dat liever niet, blijven nog even lekker binnen en doen eigenlijk zo min mogelijk aan hun tuin. Dat is voor allebei de kanten natuurlijk helemaal prima, want ieder heeft nu eenmaal zijn eigen ding. En als je geen buitenmens bent dan is het ook niet leuk om jezelf naar buiten te dwingen als je wel wat beters kunt bedenken. Maar dat je niet zo extreem veel aan je tuin doet wil nog niet zeggen dat je er helemaal niets aan doet. De groenblijvende clematis past bijvoorbeeld in ieder tuintje, en dan heb je helemaal niet meer nodig, alleen maar als je dat graag wilt. Dan heeft ieder dus wat wils, hoef je niet te veel te doen, maar ziet je tuin er toch heel mooi uit!

De groenblijvende clematis is dus een leuke plant

Of je nu een tuin vol bloemen hebt, of dus alleen maar een klein beetje bijhoudt om het er mooi uit te laten zien, dat is helemaal aan jou. Niemand kan je immers dwingen om alle plantjes weg te halen of nieuwe te gaan planten wanneer het je eigen tuin is, maar het is altijd leuk om even over na te denken wat je misschien zou kunnen veranderen. Want misschien wil je heus wel wat groenblijvende clematis planten, gewoon omdat het zo’n leuke plant is. En dat kan dan toch best?

Dus ga aan de slag met die groene vingers!

Maar als je er wel echt geniet om je tijd in de tuin door te brengen, dan zul je er sowieso geen probleem mee hebben. Dan is het immers alleen maar leuk om over nieuwe soorten plantjes te horen die jij nog niet in je tuin hebt, maar er wel graag in zou willen hebben. Je wilt gelijk wat groenblijvende clematis halen en je tuin er weer helemaal stralend uit te laten zien. Dan moet je daar ook lekker voor gaan! Ga aan de slag met die groene vingers!

Aanbevolen voor jou