Afgelopen zomer waren de kwalificaties voor de olympische spelen in 2020. Al sinds mijn jeugd ben ik een grote hockey fan. Ik zit al op hockey sinds ik 6 jaar oud ben. Het team waarin ik begon is de f6, dit is een team voor hockeyers tussen de 6 en 7 jaar oud. Hier leerde ik de basisbeginselen voor mijn hockey carrière. Het was een leuk team met een goede coach. De jaren daarna ben ik steeds meer gaan trainen en beter geworden. Nu ben ik 21 jaar oud en hockey ik nog steeds. Toen mijn collega mij vroeg of ik mee wilde gaan naar de hockeywedstrijd van Nederland tegen Pakistan zei ik zonder twijfelen ja. Dit was een droom van mij. Om het Nederlandse mannenhockeyteam te zien spelen. Dit was een belangrijke wedstrijd voor ze. Als ze deze zouden winnen zouden ze zich kwalificeren voor de olympische spelen in 2020.

 

Hockeywedstrijd

Met een gespannen gevoel zaten ik en mijn collega op de tribune. De eerste helft waren er een aantal spannende momenten geweest. Maar er was nog geen doelpunt gevallen voor een van de beide teams. Bij het rustsignaal besloot ik om wat drinken te gaan halen. Dat was niet zo makkelijk als ik dacht. De tribune was overladen met oranje toeschouwers. Ik probeerde mij een weg te banen door de menigte op naar de bar. Eenmaal daar aangekomen was er een mega lange rij. Ik appte mijn collega dat dit nog wel even zou duren. Maar verbazingwekkend genoeg was ik na enkele minuten al aan de beurt. Wat een snelle service was dit zeg. Aan de bar werd ik geholpen door een meisje dat mij vriendelijk aansprak. Ik bestelde een gin-tonic en een spa rood. Terwijl ze bezig was deze drankjes voor mij in te schenken zag ik op haar shirt staan dat ze van uitzendbureau Den Haag was.

 

Uitzendkrachten

Dit trok mijn aandacht en ik vroeg aan haar hoe ze bij dit baantje was gekomen. Ze vertelde mij dat haar vriendinnen er al een tijdje werkte en ze veel leuke verhalen had gehoord. Haar vriendinnen hadden bijvoorbeeld geserveerd op grote bruiloften, festivals en zelfs in restaurants waar 500 gasten kwamen. Hierdoor leek het haar leuk om ook dit soort baantjes te doen en had ze zich ook aangemeld. Zelf was zij ook een hockeymeisje en vond het te gek dat haar eerste opdracht als uitzendkracht ook meteen bij een grote hockeywedstrijd was. Na afloop van het gesprek bedankte ik haar en liep terug met mijn drankjes naar mijn collega.

Aanbevolen voor jou