Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Zo ook de beveiligingsindustrie. En dat is maar goed ook. Want de techniek van criminelen ontwikkelt zich vaak net zo snel. Het is daarom van belang mee te gaan met de tijd en de laatste innovaties om op verschillende fronten je beveiliging te verbeteren. Zo heeft de corona pandemie voor allerlei nieuwe uitdagingen gezorgd. Lees in deze blog over de grootste trends van nu in de beveiligingsindustrie!

1 Zichtbaarheid

Nu we niet altijd meer op werk zijn, is het extra belangrijk geworden om je bedrijf op afstand in de gaten te kunnen houden. Veel bedrijven hebben daarom geïnvesteerd in hun camera beveiliging. Daarbij is het van belang dat de camera’s optimaal werken in iedere situatie. Het zicht moet niet worden belemmerd door weersomstandigheden, door schemer of andere zaken. Om in iedere situatie een helder beeld te kunnen voorzien maken veel camera’s tegenwoordig gebruik van low light imaging technologie. Daardoor zijn de beelden ook met een lage lichtwaarde van goede kwaliteit. Een andere ontwikkeling is het gekleurde beeld. Tot voor kort leverden de meeste camera’s zwart-wit beelden.

2 Beveiligingssystemen linken

Een ander punt dat aandacht verdient is de onderlinge samenhang van verschillende beveiligingsssystemen. Het zogenaamde convergeren van systemen. Met een geïntegreerd systeem werken de onafhankelijke systemen maximaal samen. Gaat er ergens een alarm af? Dan zal in die camera direct het beeld aanschieten. Vervolgens kan er vanuit de meldkamer direct real-time worden meegekeken. Daarmee zijn de daders meteen al in beeld gebracht voor de politie. Ook kan er sprake zijn van een geautomatiseerd systeem, waarbij bijvoorbeeld mistbeveiliging direct kan aanschieten.  

3 Slimme videotechnieken

Door de vele vaccinaties die al zijn gezet, voelt het steeds meer alsof we de eindstreep benaderen. Bedrijven verheugen zich al op de terugkeer van personeel naar de werkvloer. Maar veel personeel is nog steeds huiverig. Zij zijn door een zwakke gezondheid misschien extra voorzichtig. Daarom is het voor werkgevers van belang veiligheid te kunnen garanderen. En daar kunnen intelligente videotechnologie goed van pas komen. Zo kan Artificial Intelligence werknemers via beveiligingscamera’s controleren op veiligheidsmaatregelen. Het systeem kan bijvoorbeeld de temperatuur van collega’s meten, controleren of er voldoende afstand wordt gehouden en of er een mondkapje wordt gedragen. Zo wordt onnodig fysiek contact vermeden. Daarnaast worden er steeds meer contactloze controle systemen geïmplementeerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het contactloos betalen, aan gezichtsherkenning of QR-codes.

Zo zie je dat slimme beveiliging technologieën juist in tijden van crisis ons goed kunnen ondersteunen.

Aanbevolen voor jou