Veel werkgevers maken gebruik van een voertuigvolgsysteem. Waarom wordt er gebruik gemaakt van een voertuigvolgsysteem en wat zijn de voordelen hiervan? Eén ding is zeker en dat is dat voertuigvolgsystemen zeer handig en zinvol zijn. 

 

Wat is een voertuigvolgsysteem? 

Een voertuigvolgsysteem werkt door middel van GPS. Deze wordt aangesloten op een voertuig. Hierdoor kun je zien waar een voertuig is geweest, hoeveel kilometers hij gereden heeft en kun je gemakkelijk de ritregistratie doen. Dit is natuurlijk handig voor een werkgever. De werkgever kan inzien hoe een werknemer zich gedraagt. Laat de werknemer bijvoorbeeld de motor stationair draaien bij kort stilstaan of zet hij die uit? Dit zijn natuurlijk kleine, maar belangrijke gegevens. Zo kun je inzien hoeveel kosten er aan benzine weg gaan. Ook kun je zien of een werknemer te hard rijdt of juist te lang blijft bij de klant. Dit dient niet altijd als een gevaar bij werknemers. Dit dient eerder als een maatregel. Werknemers die bewust zijn van dit systeem, zullen zich aanpassen tot goed gedrag. Dit is natuurlijk in voordeel van werkgevers. Ook werknemers ervaren een voordeel. Zo vinden werknemers de volgsysteem zeer handig. Ze geven aan dat ze dan meer inzicht hebben over waar ze naartoe zijn geweest en hoeveel tijd ze dat gekost heeft. 

 

Wat zijn de gevolgen van een GPS voertuigvolgsysteem ?

Een voertuigvolgsysteem hoeft niet prijzig te zijn. De prijzen zijn namelijk afhankelijk van wat jij nodig hebt. Ook de rendement op jouw investering zal positief uitpakken. Je zult namelijk benzine, loonkosten en administratie- en onderhoudskosten besparen. Dit is natuurlijk een grote voordeel. Je bespaart zowel geld als tijd. Uiteindelijk ontvang je een brede rapportage met informatie over zaken die over fleet gaan. Het gemak van een voertuigvolgsysteem wordt vooral ervaren door managers. Managers zijn namelijk gericht op analyseren en ontwikkelen. Door middel van de voertuigvolgsysteem zullen managers meer informatie verkrijgen over  het gedrag van werknemers. Aan de hand van deze informatie, kunnen managers een plan van aanpak opzetten. 

 

Waarom een voertuigvolgsysteem? 

Een voertuigvolgsysteem is dus zeer nodig, maar waarom zou jij hier gebruik van moeten maken? Met een voertuigvolgsysteem weet je precies waar de voertuig zich bevindt, Hierdoor kun je zelfs bij diefstal je auto terug vinden. Hiernaast weet jij precies hoe lang het duurt om naar een klant toe te rijden. Ook kun je inzien hoe lang het duurt om jouw dienst te leveren aan jouw klant. Na een bepaalde tijd zal je pijlen hoeveel klanten een werknemers kan bezoeken. De transparante gegevens die je zult verkrijgen, zullen jou helpen bij het besparen, registreren en ontwikkelen.

Aanbevolen voor jou