Vandaag was een relaxte dag want mijn dochters hadden studiedag. Buiten is het rotweer dus een mooi moment om het hele huis grondig schoon te maken terwijl mijn dochters lekker met hun net gekregen Sinterklaas cadeaus spelen. Op de achtergrond staat de radio aan en hoor ik alle mogelijke kerstliedjes voorbij komen. Heerlijk.

Vrijdag

Het is vrijdag, zwemdag. De laatste dag van de week staat altijd in het teken van de zwemles van onze oudste dochter. Van half 6 tot half 7 moet mijn oudste dochter zwemmen. Heerlijke tijd, not! Het eten is gemaakt, de jongste twee kids zijn ‘onder gebracht’, op naar het zwembad. Terwijl ik in het snikhete zwembad zit te kijken naar mijn dochter tuigt een zweminstructrice alvast de kerstboom op. Sinterklaas is immers voorbij (gisteren) dus kan de kerst beginnen. Met een rozige blik kijk ik hoe ze van top tot teen alle nep takken in de boom aan het steken is. Het is druk vandaag. Een nieuwe groep leerlingen is gestart en natuurlijk moeten dan allebei de ouders mee. Ergens achterin zit ik lekker weg te dommelen en luister naar alle gesprekken van de ouders.

Natuurlijk is het meest besproken onderwerp ‘Sinterklaas’. Die is immers gisteren gekomen en alle ouders hebben dit gisteren ook direct gevierd. Daar horen wij ook bij. Een ander stel praat al over de kerst. Logisch want zodra Sinterklaas het land uit is beginnen alle lichtjes en kerstbomen te branden. Ook ik vind dit toch wel de leukste tijd van het jaar.

Kersttrui

Terwijl mijn dochter inmiddels aan het duiken is en de rug crawl oefent surf ik het internet af op zoek naar een passend kerstcadeau. Ik heb dit jaar besloten om voor iedereen een kleinigheidje te kopen. Ook moet ik voor de meiden nog een outfit kopen want ze groeien zo hard dat het leuke jurkje van vorig jaar niet meer past. Op zoek naar cadeaus en jurkjes dus. De meest uiteenlopende cadeaus komen tevoorschijn en zo ook de outfits. Van de ene foute kersttrui tot een super schattig tutu jurkje. Het moet niet te duur zijn want volgend jaar passen ze het toch niet meer. En wanneer trek je ze nou weer zo’n jurkje aan. Ik vind al snel een super leuke rode jurk met glitters erop. Perfect! Voor mijn zoontje van 6 maanden koop ik een super schattige kersttrui met een sneeuwpopje erop. Even denk ik nog, zal ik dezelfde voor mijn man kopen. Maar bespaar hem de afgang. Het kerstgevoel is weer helemaal naar boven gekomen. Dus laat de kerst maar beginnen!

Aanbevolen voor jou