The Life.nl
Lifestyle

Makkelijk houtkloven met een kindling cracker

Opeens, zo vlak voor pasen, is het prachtig weer. Ik heb al weer een avondje buiten in de tuin doorgebracht, en ik hoop dat we dat weer heel vaak kunnen doen de komende tijd. Ik ben namelijk echt gek op mijn tuin. Een paar jaar geleden hebben we hem helemaal omgegooid, en het is nu echt een natuurparadijs geworden. Van vrijwel alleen maar tegels hebben we heel veel natuurlijke elementen aangebracht, zoals wilde bloemen en mooi gras. De meubels zijn voornamelijk van hout. Daarnaast heb ik nu een prachtige opslagplek langs een muur voor aanmaakhout. In deze blog vertel ik hoe ik aan dit hout kom, en waarom aanmaakhout vandaag de dag nog steeds heel handig is om te gebruiken! Veel leesplezier!

Wat is een kindling cracker houtklover precies?

Wij wonen aan de rand van een stad, en hebben daardoor een grote tuin met een bos er vlak achter. Ik heb een houtkapvergunning, en af en toe kappen we een dode boom en maak dan van het hout aanmaakhout! Zulk aanmaakhout hakken doe ik niet meer met een ouderwetse bijl of kettingzaag, maar met een kindling cracker houtklover. Een kindling cracker is een houtklover uit Nieuw-Zeeland, en met deze tool kun je op een veilige manier houthakken. Een houtzaag gebruiken of een bijl kan best gevaarlijk zijn, zeker als je ook kleine stukjes brandhout wil maken. Met de kindling cracker splijt je snel en veilig je hout in aanmaakhout!

Waarvoor je zelfgespleten hout allemaal kan gebruiken

Nu denk je misschien, waarom moet ik in vredesnaam mijn eigen hout hakken. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Bij mij gaat hout er echter wel snel doorheen. We hebben een houtkachel, en ook een barbecue, vuurplaats, japanse houtgril, en houtgestookte hot tub. Voor deze dingen heb ik dus veel hout nodig. Het is economisch niet slim om dit te kopen. Het investeren in een kindling cracker was voor mij dus perfect!

De voordelen van een houtgestookte hot tub

Mijn grootste houtgestookte trots is de houtgestookte hot tub die we ook in de tuin hebben. Omdat onze tuin zo’n natuurlijke uitstraling heeft wilde ik niet zo’n futuristische hot tub. Een houtgestookte hot tub is heel klassiek. Daarnaast is het ook veel duurzamer, en dat vind ik heel mooi passen bij het doel van een hot tub: even uit de snelheid stappen en ontspannen. Ook is de geur van een houtgestookte hot tub waanzinnig. Alsof je zo in Zweden in een natuur hot tub zit.

Gerelateerde Berichten

De fiets-oplossing voor iedereen

Peter Bokstol

Zelf koken is trendy en gezonder

Peter Bokstol

Een medische weegschaal

Peter Bokstol