Voor de meesten van ons is het eigenlijk heel gewoon om eens in de zoveel weken wat nieuws te kopen voor in onze kledingkast. Maar al te graag kopen we dingen, en dat is niet gek. Heel onze samenleving is gebouwd op het gedrag van consumenten. We hebben het zelf gecreëerd maar we houden het dus ook zelf in stand. Steeds meer mensen zijn zich hier bewust van en stellen zichzelf de vraag: heb ik dit wel nodig? Ook bij het kopen van kleding gebeurt dit aangezien kleding nauw verbonden is met de klimaatcrisis en de manier waarop mensen bezig zijn met de ecologische voetdruk die ze achterlaten. Met het veranderen van de manier waarop je kleding koopt kan je in ieder geval al een heel groot verschil maken, en dat betekent niet dat je geen nieuwe kleding meer kan kopen: integendeel!

Kwaliteit

Wanneer je bewuster omgaat met je koopgedrag zul je gaan merken dat het steeds belangrijker wordt dat je tijdens het kopen van kleding let op de kwaliteit ervan. Want hoe minder je koopt, hoe belangrijker het is dat het lang meegaat. Dit is een hele fijne ontwikkeling voor jezelf, kleding ga je veel meer zien als iets dat een lange tijd bij je gaat blijven in plaats van dat het heel vervangbaar wordt.

Waardevol

Het grootste voordeel van kleding kopen op een meer duurzamere manier, ligt bij hoe waardevol je kleding wordt. Je gaat items echt meer waarderen. Je kan kleding kopen van equalite en iceberg en dan heb je niet alleen kleding die lang meegaat, maar ook kleding dat eigenlijk altijd wel te dragen is omdat ze zo tijdloos zijn. Supertoffe kleding is dus niet alleen duurzaam vanwege de kwaliteit maar ook vanwege het model. Een tof kledingstuk blijft soms jarenlang in de mode, wat wil je nog meer?!

Portemonnee

Het veranderen van de manier waarop je kleding koopt heeft ook veel invloed op het geld dat je eraan uitgeeft. Veel van ons zijn toch gewend om zoveel mogelijk te kopen voor een zo klein mogelijk geldbedrag. Maar hierdoor wordt de kleding ook van mindere kwaliteit. En het tegenovergestelde is meestal toch waar. Als je wat meer betaald zul je zien dat kleding al snel een stuk comfortabeler zit, van beter materiaal gemaakt is, enzovoorts. Dat zie je ook bij iceberg. Je krijgt echt iets terug voor het geld dat je eraan uit geeft en op lange termijn zul je zelfs zien dat je geld bespaart.

Aanbevolen voor jou