Zoals waarschijnlijk de meeste mensen heb ik een vriendengroep. Dit is een gezelschap met heel veel verschillende soorten mensen. We vinden het leuk om vaak dingen samen te doen als een drankje drinken of samen op wintersport gaan. Omdat we merkten dat dit zelfs een beetje een sleur werd, hebben we met zijn allen besloten om een keer in de twee maanden een gezamelijke activiteit te doen. Dit kan van alles zijn tot nu toe zijn we gaan duiken, boogschieten, karten en hebben we een cabaret voorstelling bezocht. Aangezien het een groep is met veel verschillende mensen, zijn er natuurlijk ook veel verschillende interesses. Een aantal leden van de groep vond dat er nu te veel actieve (richting) sport activiteiten waren geweest.

Wie bedenkt alles?

Om te voorkomen dat steeds dezelfde mensen 'opgezadeld' worden met het organiseren van de activiteiten, hebben we een soort rooster gemaakt. Elke keer is er iemand anders aan de beurt. Deze keer is het aan mij om iets leuks te bedenken voor ongeveer 10 personen. Met dus de notitie dat het dit keer niet te actief mag worden. Op zich vind ik dat best lastig omdat ik meestal zelf wel neig naar wat actie. Voordat ik wist dat ik daar rekening mee moest houden had ik namelijk al een aantal dingen bedacht. Zo dacht ik aan paintballen, lasergamen en meer van die dingen. Dat gaat dus helaas allemaal niet door. Inmiddels denk ik dat ik toch wel een leuk alternatief heb gevonden!

Workshop

Naast actieve dingen, vind ik het zelf altijd leuk om weer wat nieuwe dingen te leren. Dat zette me dus aan het denken. Het moest namelijk wel een gedeelde interesse zijn. Als je namelijk een workshop gaat doen over iets waar de helft geen interesse voor heeft, is de sfeer al snel ver te zoeken ben ik bang. Opeens kreeg ik een idee namelijk een BBQ Workshop! Een heel goede keuze. Vooral omdat we in de zomer een keer in de zoveel tijd wel bij elkaar komen om te bbq aan te steken. Vaak is er een soort grappige discussie over wie er nou het best mee overweg kan. Daar gaan we dan tijdens de komende workshop waarschijnlijk wel achter komen. Dan zijn we er ook voor eens en voor altijd uit. Aangezien het aanbod van de workshops nogal groot is (van beginner tot gevorderde), moeten we het daar nog even over beslissen. De groep heeft het met enthousiasme ontvangen en kijken er naar uit. 

Aanbevolen voor jou