Ons leven is het afgelopen jaar drastisch veranderd. En helaas niet ten goede zoals iedereen weet. Met heimwee den ik terug aan de tijden dat nog nooit van Corona hadden gehoord. Ik had toen af en toe heus wel eens iets te mopperen, maar nu verlang ik terug naar die tijd. Ook in het besef dat die tijd mogelijk wel nooit meer terugkomt. De vraag of we ooit nog van Corona afkomen, dringt zich steeds vaker aan me op. Net als veel andere Nederlanders verlies ik af en toe de moed. En ik heb eigenlijk niets te klagen. Ik heb nog werk en mijn hobby: wandelen in de natuur, kan ik nog steeds doen. Hoewel het in die natuur wel een stuk drukker is geworden. Maar hoewel ik mijn baan nog heb, is die niet meer zoals vroeger. Mijn werk is ingrijpend veranderd. Ik had altijd veel gesprekken met de leerlingen die ik begeleid, ontmoette veel mensen en had vooral veel informele contacten. Dat is allemaal weggevallen. Ik heb nog steeds veel gesprekken achter het scherm en aan mijn telefoon. Mijn leerlingen ken ik alleen nog via het scherm. En de informele contacten zijn weggevallen. Daardoor mis ik ook veel informatie. Hoe dan ook is die telefoon onmisbaar geworden en dat merkte ik toen ik hem een keer liet vallen.

Bescherm die telefoon

Ik had al langer het plan opgevat iPhone 12 pro hoesjes uit te zoeken voor mijn beide telefoons. Ik heb een aparte telefoon voor het werk. Maar dat kwam er maar niet van en op een dag, je kon erop wachten. Ging het mis. De telefoon viel. Ik was gelijk in paniek want zonder telefoon kan ik echt niet meer. Meteen dacht ik aan mijn werk, aan al mijn afspraken? Hoe moest dat? Hoe moest ik dat oplossen zonder die telefoon? Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Hij deed het nog. Maar ik was zodanig geschrokken dat ik meteen opzoek ging naar iphone 12 pro hoesjes. Dat had ik al veel eerder moeten doen, vooral ook omdat je zoveel leuke hoesjes hebt. Dus ik heb nu twee heel verschillende, gave iphone 12 pro hoesjes waardoor ik ook meteen zie welke telefoon van mijn werk is en welke privé.

Online aan de slag

Voorlopig kan ik weer online aan de slag. Ik heb ook geen keus. Maar ik hoop dat ik snel weer naar mijn werkplek kan om al mijn leerlingen en collega’s in het echt te zien. Hoe gehecht ik ook ben aan mijn telefoon: ik wil hem in dat kader dolgraag minder gebruiken!

Aanbevolen voor jou