Merk je dat je vaste lasten maandelijks zwaarder op je schouders wegen en dat je steeds een stuk maand overhoudt aan het einde van je salaris? Dan is het belangrijk om snel in te grijpen en meer financiële ruimte te creëren, zo voorkom je dat je problemen krijgt bij het betalen van je rekeningen met eventuele schulden tot gevolg. Ben je benieuwd welke slimme dingen jij kunt doen om iedere maand geld te besparen op je vaste lasten? Lees dan snel verder voor de beste tips.

 

Kijk kritisch naar je abonnementen

Een slimme manier om maandelijks wat meer geld over te houden, is door goed te kijken naar de uitgaven die je maandelijks doet. Veel mensen betalen voor abonnementen waar ze geen gebruik van maken, zoals een abonnement op een sportschool waar ze weinig kopen, een pechdienst die ze niet meer nodig hebben of een abonnement op een krant, tijdschrift of online app waar ze geen gebruik meer van maken. Ga na welke abonnementen jou iedere maand, ieder kwartaal of ieder jaar geld kosten en zet de onnodige abonnementen stop. Ga ook na of je bepaalde abonnementen ergens goedkoper af kunt sluiten en bel de aanbieder van je huidige abonnement om te kijken of ze je een beter tarief kunnen aanbieden als je klant blijft.

 

Bekijk of je leningen kunt oversluiten tegen gunstigere voorwaarden

Veel mensen hebben ooit een persoonlijke lening of een persoonlijk krediet afgesloten waarvoor ze een hoog rentepercentage betalen, maar waar ze na het afsluiten niet meer naar om hebben gekeken. Dat is zonde, want vaak biedt een andere partij veel gunstigere voorwaarden waardoor de maandlasten een stuk lager uitvallen. Controleer dus of je je lening kunt oversluiten naar een andere partij, kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheid tot leningen oversluiten bij Findio, waar de rentepercentages vaak erg gunstig uitvallen.  

 

Zorg voor extra inkomsten

Heb je meer financiële ruimte nodig? Dan kun je de bovenstaande bespaartips gebruiken om meer geld over te houden. Je kunt echter ook zorgen voor extra inkomsten. Dit kun je doen door een extra baan te nemen, naast je huidige baan te werken als freelancer of door een bedrijf op te starten en producten of diensten te gaan verkopen. 

 

Een lening afsluiten

Heb je meer geld nodig dan je met bovenstaande tips kunt vrijspelen en weet je dat je financiële situatie op korte termijn zal verbeteren? Dan kun je ook tijdelijk een kortlopende persoonlijke lening afsluiten.

 

Aanbevolen voor jou