Heb je last van pijnklachten in je lichaam die te maken hebben met je bewegingsapparaat? Dan is de kans groot dat je daarvoor bij de fysio in Hilversum terecht kunt. De fysiotherapeut behandelt namelijk allerlei klachten die betrekking hebben op je spierstelsel. Ze werken met mensen van jong tot oud, en hebben de nadruk liggen op beweging. Als je soepeler kunt bewegen herstellen spieren namelijk veel sneller, en heb je minder behandelingen nodig. Dit doen ze bij de fysio in Hilversum door je weer soepel te maken, want soepele spieren bewegen makkelijk. Eventueel kunnen een aantal correcties van de chiropractor helpen de mobiliteit te verhogen, wat in combinatie met diverse oefeningen zeer goed werkt bij een breed scala aan klachten.

Fysio in Hilversum met uitgebreide trainingsapparatuur

Door de jaren heen is fysiotherapie erg veranderd. Er komen steeds weer nieuwe technieken bij, en er zijn steeds nieuwe en snellere manieren om te herstellen. Bij de fysio in Hilversum beschikken ze over de meest moderne apparatuur waarmee de klachten zeer goed kunnen analyseren en behandelen. Je gaat op een gecontroleerde manier aan spieropbouw doen, waardoor je klacht herstelt. Vaak krijg je oefeningen mee voor thuis, welke je gaan helpen ook thuis een gezonde routine aan te nemen, deze oefeningen kun je namelijk ook preventief blijven doen als de behandelingen ten einde lopen.

Wat doet een chiropractor precies?

Een fysiotherapeut kan masseren en je helpen met gerichte oefeningen, maar een chiropractor kan ook daadwerkelijk kraken. Deze kan zo meer ruimte en bewegingsvrijheid creëren in de gewrichten. Als je vaak last hebt van stijfheid dan is de kans groot dat een chiropractor je kan helpen. Meestal bieden 2 à 3 behandelingen al een aanzienlijk resultaat en kun je daarmee weer vooruit. Veel mensen gaan zo af en toe naar een chiropractor om klachten te voorkomen. Als je eenmaal soepel blijft en je gewrichten zijn beweeglijk, dan is de kans op blessures en pijntjes namelijk stukken kleiner.

Wat kun je zelf doen om soepel te blijven?

Iedereen weet dat sporten en gezonde voeding goed voor je zijn, maar wat nu als je niet zo mobiel bent? Yoga is een hele fijne manier om je hele lijf op te rekken en soepel te maken, maar ook wandelen en zwemmen zijn fijne manieren om laaggradig te bewegen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet te lang stil zit, dat scheelt al veel.

Aanbevolen voor jou