Givenchy. Dit prestigieuze haute couture-merk behoort absoluut tot een van mijn favoriete modemerken wereldwijd. En ik ben daarin niet de enige. Givenchy is wereldwijd een van de meest gerenommeerde modemerken, geliefd door een miljoenenpubliek. Het modehuis werd in 1952 opgericht door Fransman Hubert de Givenchy. Op jonge leeftijd vertrok hij naar Parijs om te gaan werken voor bekende modeontwerpers. Enkele jaren later opende hij zijn eigen modehuis en presenteerde hij zijn eerste haute couture collectie. Met deze collectie legde hij de grondslag voor de stijl die we nu kennen als casual chic. Wist je bovendien dat de Franse modeontwerper in 1956 de eerste was die zijn collectie aan de pers en cliënten tegelijk liet zien? De stijl van Givenchy straalt luxe uit, waarbij er veel aandacht is voor lijnen. Prints zul je niet snel zien bij items van Givenchy.

Casual chic kleding

De Franse modeontwerper Givenchy is de grondlegger geweest van de stijl die nu bekend is als casual chic. Dit is en blijft een van de meest geliefde kledingstijlen van zowel dames als heren wereldwijd. Ik ben zelf ook een groot aanhanger van deze kledingstijl. Casual chic doet het altijd goed, waar je ook bent. Vaak ben ik urenlang in mijn kledingkast aan het zoeken naar de perfecte outfit, maar kom ik uiteindelijk tot dezelfde conclusie: ik heb niks om aan te doen. Herkenbaar? Dit is volgens mij een typisch vrouwendingetje. Mannen hebben hier niet zo’n last van, die pakken gewoon het shirt dat bovenop de stapel ligt en klaar. Maar wat doe ik dan wanneer ik niet weet wat ik aan moet doen naar dat ene feestje of die bijeenkomst? Juist, dan ga ik voor casual chic. Met een casual chic look ben je altijd netjes gekleed, maar nooit té.

Comfortabele schoenen

Naast de typerende casual chic kleding, heb ik ook een kleine collectie aan schoenen van Givenchy in mijn bezit. Want ook op het gebied van schoenen weet de Franse modeontwerper wel raad. Zowel voor dames als voor heren is er een groot aanbod aan schoenen. Zo heb ik de afgelopen jaren sneakers, laarzen, pumps en loafers van Givenchy aangeschaft. Op die manier kun je je casual chic look een stoere twist geven met een paar opvallende sneakers. Of ga je voor een elegante finishing touch met een paar prachtige pumps? Welk type schoen je ook kiest, de schoenen van Givenchy bieden enorm veel comfort en zijn ook nog eens van steengoede kwaliteit.

Prachtige accessoires

Tot slot is een look natuurlijk niet compleet zonder enkele prachtige matchende accessoires. Zo ben ik ontzettend blij met mijn Givenchy schoudertasje. Deze is ideaal wanneer ik naar een feestje ga, of zelfs gewoon een dagje ga winkelen met mijn vriendinnen. Voor iedere gelegenheid is er wel een tas. Zo heeft Givenchy ook grote tassen waar je bijvoorbeeld zelfs je laptop in mee kunt nemen of een weekendtas. Of wat dacht je van een mooi telefoonhoesje of een riem? Met de accessoires van Givenchy is je look pas écht compleet.

Aanbevolen voor jou