Dit jaar word ik 16 jaar oud en ik wil het grootste feest van de regio organiseren. Ik word hierbij geholpen door mijn vrienden familie. Ik nodig het hele dorp uit. Mensen moeten mijn feest over vijf jaar nog herinneren.

Voorbereidingen

Mijn ouders en ik zijn op internet aan het kijken voor locaties. Het zal plaatsvinden in ons dorp Venhorst. Heel Brabant zal op zijn kop staan van mijn feest. Ik heb natuurlijk mijn persoonlijke voorbereidingen gedaan zodat ik mijn woordje klaar had om mijn ouders te overtuigen. Ik wil iets speciaals, iets wat nog nooit iemand heeft bedacht. Ik haal mijn inspiratie uit het MTV-programma sweet 16. Dit wil ik ook, dacht ik. Mijn ouders vinden het allemaal maar onzin. Zij vragen zich af waarom ik zo’n megagroot feest wil organiseren. Ik word tenslotte 16, niet 21. Gelukkig laten mijn ouders mij in mijn waarde. Ik wil een blacklight huren, een rookmachine, een spectaculaire vuurwerkshow en een grote DJ-tafel. Het liefst huur ik een professionele DJ af.

Nu de ideeën zijn uitgewisseld, is het tijd om het daadwerkelijk te regelen. Mijn moeder en ik gingen opzoek naar een DJ en mijn vader regelde al de apparatuur. Nog twee maanden voor mijn sweet 16. Mijn vrienden vragen mij elke dag wanneer de uitnodigingen komen. De uitnodigingen komen volgende week, nog even geduld roep ik. Ik kan niet wachten!

Hoe kon dit gebeuren?

Nog 4 dagen voor mijn sweet 16 en er is paniek. De DJ die zou optreden, heeft afgezegd. Hoe kan ik in hemelsnaam zo kort dag nog een goede DJ regelen? Wij zouden grof geld betalen om de DJ te laten komen, maar er waren privé redenen. In volle adrenaline hebben wij het hele internet afgezocht. Plotseling hoor ik mijn moeder juichen. Ik vraag wat er aan de hand is. Mijn moeder roept dat zij Oliver Heldens heeft kunnen regelen. Ik sprong een gat in de lucht van blijdschap.

Het feest kan beginnen

De lichten branden en de eerste muziekjes worden gedraaid. De eerste gasten komen al binnen en houden hun uitnodiging in hun hand. Iedereen ziet er gelikt uit. Ik zou mijn entree maken om negen uur. Wij hebben een mooi limousine gehuurd die mij en mijn beste vriendinnen voor de deur afzet, terwijl er een lange rij voor de ingang staat. Toen iedereen hoorde dat Oliver Heldens zou draaien, gingen de uitnodigingen ineens heel snel.

Het is negen uur en ik kan mijn entree gaan maken. Met een goed gevuld glas champagne stappen wij uit de auto. De rode loper lijdt ons naar binnen. Het feest kan nu echt beginnen!

Aanbevolen voor jou