Één van de mooiste vakantiebestemmingen van heel Europa is Kroatië. Dit pareltje aan de Adriatische zee is vooral sinds twee decennia populair geworden onder de Nederlandse vakantievierders. Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn er in de zomer meerdere vliegtuigmaatschappijen die je naar het warme Kroatië brengen. Vandaag gaan we twee steden in het specifiek uitlichten: Pula en Rovinj. Allebei gelegen in het noorden van het land, zijn dit prachtige en schattige steden. Ook zijn ze perfect met elkaar te combineren vanwege de kleine afstand tussen de twee. Pak je koffers maar!

Pula

Een ware eyecatcher die je zal tegenkomen zodra je Pula inkomt, is het amfitheater. Hierdoor wordt meteen duidelijk hoe rijk de historie van deze plek is. Het theater is al zo’n tweeduizend jaar oud en wordt nog steeds gebruikt als theater. Vele grote artiesten hebben hier al mogen optreden en in de zomer kan je genieten van een heuse openluchtbioscoop. Het amfitheater is niet het enige historische gebouw van Pula. Verspreid over de stad zijn er genoeg architectonische werken te zien die je meer kunnen vertellen over de lange historie van de stad.

Als je wel van een feestje houdt is Pula ook een perfecte bestemming. Gedurende de hele zomer vind je in de stad verschillende muziekfestivals. Buiten de festivals zijn er ook tal van andere evenementen te bezoeken. Kortom, Pula is absoluut geen stad waar jij je hoeft te vervelen. Als je een Pula Kroatie vakantiehuis wil, is het natuurlijk het lekkerste om er eentje te kiezen aan de mooie stranden van de stad. Langs de Lungomare vind je prachtige stranden die je laten genieten van de Kroatische schoonheden.

Rovinj

En op slechts 40 minuten rijden van Pula vind je Rovinj. Dit stadje is gevuld met kleur en dus ontzettend schattig en pittoresk. In dit stadje merk je direct de grote Italiaanse invloeden. Het behoorde dan ook tot de Republiek van Venetië. Je kan zelfs een dagtour maken naar de Italiaanse waterstad. In Rovinj vind je een fantastisch oud centrum waar je heerlijk rond kunt dwalen door alle oude en smalle straatjes. Hier kan je opzoek naar de heerlijke producten die de stad te bieden heeft. Allerlei lekkernijen zijn te verkrijgen in de ijssalons, restaurants en op de marktjes. Wellicht wel een idee om daarna weer wat baantjes te trekken om de nodige kilo’s eraf te zwemmen! Gelukkig is er als je opzoek bent naar een vakantiehuis Rovinj met zwembad genoeg keus!

Beide steden zijn ontzettend de moeite waard en zijn perfect met elkaar te combineren. Als je naar deze streek wil komen, is er in Pula een vliegveld dat goed te bereiken is. Veel plezier!

Aanbevolen voor jou