The Life.nl
Zakelijk

De perfecte match

Als werkgever kan het soms best lastig zijn om de perfecte match te maken met een geschikte werknemer. Hoe werf je de perfecte werknemer en waar beoordeel je deze op. Er zijn verschillende kanalen om je hierbij te helpen.

Eigen werving en selectie

Zodra je een vacature beschikbaar hebt binnen je bedrijf kan je ervoor kiezen om de vacature zelf in te vullen middels een eigen werving en selectie procedure. Hiervoor kan je diverse kanalen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de diverse banensites, intern binnen je bedrijf, via je vriendenkring of via social media. Allereerst is het belangrijk om te weten wat je precies zoekt in een kandidaat en binnen welke regio. Zodra je de functieomschrijving hebt uitgewerkt en een pakkende tekst hebt geschreven kan je deze online zetten. Zorg ervoor dat het een uitdagende tekst is zodat deze opvalt. Geef ook duidelijk aan wat je zoekt in een kandidaat en wat jij als bedrijf de kandidaat kan bieden. Dit schetst later geen verkeerd beeld en zorgt ervoor dat je niet onnodige tijd verspilt aan kandidaten die niet aansluiten op je vacature.

Op de meeste banensites moet je een abonnement afsluiten om je vacature online te plaatsen. Daarna komen zelf de reacties binnen en kan je gericht in hun database zoeken naar geschikte kandidaten. Dit lijkt positief maar vergt erg veel tijd. Let hierbij ook op dat je ontzettend veel reacties binnen kan krijgen van potentiele kandidaten en je dus erg veel tijd kwijt bent aan het filteren van de juiste kandidaat. Indien je denkt een geschikte kandidaat gevonden te hebben, zoek deze persoon dan ook even op google of een social media kanaal op. Zo krijg je meestal een beter beeld van de persoon zelf en neem je stiekem een kijkje in zijn of haar privéleven.

Recruitment bureaus

Een andere manier om de perfecte match te vinden op je openstaande vacature is het inschakelen van een recruitment bureau. Denk hierbij eens aan QTC recruitment. Zij zijn gespecialiseerd in de werving en selectie van professionals in de life sciences industrie. Recruitment bureaus nemen alle zorg uit handen en dragen alleen de kandidaten voor die perfect aansluiten bij jouw openstaande vacature. Let er wel op dat het recruitment bureau gespecialiseerd is binnen jouw branche. Nadat je een duidelijk omschrijving hebt gegeven van de vacature en geschikte kandidaat gaat het bureau aan de slag. Deze bureaus hebben zelf een uitgebreid kandidaten bestand en weten precies welke kandidaat ze voor jouw vacature kunnen benaderen. Het voordeel is dat het bureau alle kandidaten vooraf uitgebreid gesproken hebben en dus ‘gescreend’ zijn. Dit scheelt voor jou, als werkgever, erg veel tijd.

Gerelateerde Berichten

Hockeywedstrijd

Peter Bokstol

Hoe camera beveiliging ons helpt tijdens de pandemie

Peter Bokstol

3 redenen om niet te kiezen voor een MKB energiecollectief

Peter Bokstol