Vroeger toen ik klein was woonde ik samen met mijn broer, moeder en vader in een heel klein huis. Mijn vader had net een nieuwe baan en verdiende hier nog niet zo veel mee. Ik was toen nog heel erg klein, ik denk rond een jaar of twee. Mijn moeder moest voor mij en mijn broer zorgen. Mijn broer was ongeveer vier jaar oud. Hierdoor kon ze geen baan hebben. We woonden in een flat in Gouda. Na een aantal jaar kreeg mijn vader een steeds beter salaris. We konden het ons veroorloven om groter te gaan wonen. Mijn vader en moeder kochten een huis in een straat vlakbij ons huidige huis. Dit leek ons handig voor de verhuizing. Mijn ouders hadden maar een klein budget. Hierdoor was het huis dat ze kochten niet zo mooi. Er waren veel bouwmaterialen nodig om het tot een echt mooi bewoonbaar huis te maken. Tijdens de verbouwing woonde ik samen met mijn broer tijdelijk bij opa en oma. We spreken nu over ongeveer 6 jaar later. Ik was nu acht, en mijn broer tien. Op deze leeftijd kon ik al best goed meehelpen met bouwen.

Renovatie

Ik merkte dat ik het heel erg leuk vond om te helpen met klussen. Ik heb in dit huis in de gang de tegels gelegd en een houten platform op het balkon gemaakt. Ongeveer drie jaar later verhuisde we naar een nog groter huis. Mijn vader had ook de smaak te pakken gekregen in het renoveren. Het vorige huis hadden we in de crisis gekocht. Hierdoor konden we het nu met veel winst verkopen. Naast mijn vader z’n gebruikelijke baan besloot hij om dit erbij te doen. Dit betekende wel dat we niet lang op dezelfde plek woonden. Mijn ouders probeerde wel om een huis in dezelfde stad te kopen. Hierdoor konden mijn broer en ik naar dezelfde scholen toe.

Uit huis

Een aantal jaren later ging mijn broer uit huis. Het was krap op de woningmarkt voor studenten. We besloten om een lelijk pand te kopen. Het was goedkoop, en ruim binnen het budget. Ook kon hier weer veel worden geklust. Hier was ik stiekem wel blij mee. Mijn vader was ook nog goed ter been, en kon dus veel helpen. Hier waren wederom veel bouwmaterialen voor nodig. De vloer werd laminaat, de muren behangen en het plafond opnieuw geschilderd. Eindstand? Het mooiste studentenhuis van de stad.

Aanbevolen voor jou