Schoonmaakdrift. We hebben allemaal wel die ene vriend of vriendin die altijd alles schoon wil maken en niet tegen (onzichtbare) vuiltjes kan. Of misschien ben je die persoon wel zelf. We vinden het in ieder geval allemaal fijn om in een schone, goed onderhouden ruimte te zijn. Ruimtes schoon krijgen en houden kan een hele klus zijn. Er zijn niet voor niets zo veel mensen die een schoonmaker laten komen omdat ze het zelf niet willen doen of er geen tijd voor hebben. Je huis of kantoor boenen moet je niet onderschatten, maar als je op de juiste manier aan de slag gaat is het goed te doen. 

Woonruimte

Of je nou je slaapkamer, woonkamer of gedeelde badkamer eens een schoonmaakbeurt wil geven, je zult heel wat spullen moeten verplaatsen. Want als allereerste zul je het stof moeten verwijderen. Zorg dat je de juiste schoonmaakmiddelen in huis haalt voor je begint, om frustratie te voorkomen. Bijvoorbeeld een stofdoek, voor je planken aan de muur en de decoraties die daarop staan. Dat wil je niet met een stofzuiger moeten doen, want dat zorgt voor veel onhandige situaties. Als je al het oppervlakkige vuil hebt verwijderd, is het tijd voor het echte werk. Bij schrobben en boenen moet je wel goed oppassen met welk schoonmaakmiddel je gebruikt. Sommige materialen hebben een softere substantie nodig, anders beschadigen ze. Maar voor je badkamervloer kan je vaak wel wat agressievere middelen gebruiken, mocht dat nodig zijn. 

Wanneer je het gestoft en geschrobt is het feest nog niet afgelopen. Het verschonen van je bed of vervangen van je hand- en theedoeken doet ook wonderen. En vergeet bij het stofzuigen ook niet om bijvoorbeeld je bank daarin mee te nemen. Om het helemaal af te maken kan je nog een bos bloemen in de ruimte zetten, of iets anders dat er mooi uitziet of lekker ruikt. 

Werkruimte

Hier wordt niet gewoond en afhankelijk van het soort werk, vaak veel meer troep gemaakt. Bijvoorbeeld keukens kunnen enorm smerig en vet worden, maar ook bouwplaatsen worden snel vies. Dan moet je zorgen dat je de juiste schoonmaakmiddelen tot je beschikking hebt om ook het grovere vuil te kunnen verwijderen. Dit kan nogal een onaangename klus zijn. Voor je eigen gezondheid is het aan te raden om ofwel handschoenen te dragen, of anders in ieder geval te zorgen dat er desinfecterende handgel aanwezig is. Dit is sowieso handig om in de buurt te hebben. 

Met de juiste tools en vooral de juiste mindset is elke ruimte schoon te krijgen! En als je ‘m schoon houdt, hoef je helemaal niet zo vaak uitbundig te poetsen. 

Aanbevolen voor jou