Geschikte shampoo voor je kind


Nu onze dochters de leeftijd van 3 en 5 jaar hebben bereikt vragen we ons wel eens af welke shampoo het beste is voor hun haar. Zelf gebruiken we de shampoo van kerastase die we geadviseerd kregen bij de kapper. Maar zijn onze producten ook geschikt voor kinderen?

Haren wassen

Voor kinderen worden andere producten geadviseerd dan voor volwassenen. Het wordt geadviseerd om minimaal 1 keer per week je haren te wassen. Zo ook de haren van je kind. Of je dit nu onder de douche doet of lekker in bad, dat maakt niet uit. De meeste kinderen vinden het leuk om eerst even in bad te spelen om vervolgens hun haren te wassen en hun lichaam af te spoelen onder de douche.

Voor kinderen is het prettig als je een shampoo gebruikt die niet in de ogen prikt. Ook is het belangrijk dat de shampoo natuurlijke ingrediënten bevat en dus niet schadelijk is voor het milieu en de haren van je kind.

Type haar en shampoo

Allereerst heb je een goede shampoo nodig speciaal gericht op kinderen. De kerastase shampoo die wij van de kapper gebruiken wordt dus niet geadviseerd voor kinderen. Er zijn zoveel verschillende opties dat je goed na moet gaan wat voor een type haar je kind heeft. Ook broertjes en zusjes kunnen dus verschillend soort haar hebben. Onze oudste dochter heeft heel dik haar en zit vaak vol met klitten. Terwijl onze jongste dochter veel maar fijn haar heeft. Haar haar zit nooit vol met klitten. Voor allebei hebben we dus een andere shampoo nodig. Ook hebben alle kinderen weer een ander type hoofdhuid. Zo heeft de ene juist een hele droge huid en de andere juist een hele vette. Let goed op bij het kopen van de shampoo voor welk haartype de shampoo geschikt is. Kinderen met fijn haar hebben vaak haar wat snel slap wordt en langs het gezicht gaat hangen. Je kan hiervoor een shampoo gebruiken waar volume in zit zodat het haar wat voller wordt. Voor kinderen met fijn haar wordt geadviseerd om hun haren om de dag te wassen met speciale shampoo om de vette haarwortels onder controle te houden. Kinderen met fijn haar hebben vaak een vette hoofdhuid. Let goed op dat er geen siliconen in de shampoo zitten, dit kan de haren zwaarder maken. Voor kinderen met dik haar wordt geadviseerd om het haar minimaal 1 keer per week te wassen. Kinderen met dik haar hebben vaak een droge hoofdhuid en daarom is het belangrijk de hoofdhuid zo min mogelijk aan te tasten. Shampoo met een conditioner erin is ideaal voor de vele klitten. Hiermee kam je na het wassen direct makkelijk door de haren heen.