Als je, net als ik, gek bent op Italië, dan mag Napels natuurlijk niet vergeten worden. Deze schitterende stad aan een prachtige baai heeft al het goede dat Italië te bieden heeft. Mooi weer, schitterende landschappen, heerlijk eten en natuurlijk de echte Italiaanse mentaliteit. De ideale plek voor een stedentrip dus! Napels heeft zoveel te bieden. En kijk eens naar de foto bij dit artikel? Jawel: op de achtergrond zie je Vesuvius! Je waant je dus echt in een compleet andere wereld, weg van de hectiek in Nederland. Lekker relaxen en ondertussen allerlei nieuwe dingen ontdekken. Een stedentrip Napels, ja, dat lijkt me wel wat!

Ga je vliegen of met de auto?

Met het vliegtuig ben je in minder dan 2,5 uur in Napels (op het vliegveld dan). Met de auto doe je er, natuurlijk, beduidend langer over. Het is een roadtrip van bijna 1.900 kilometer! Vliegen is dus, zeker wanneer je er even tussenuit wilt, de beste optie. Je kunt dan direct dezelfde dag nog op ontdekkingstocht in de stad. Lekker eten op een terras en een wijntje drinken in een leuk barretje. Vliegen is, zeker wanneer je gaat voor een combinatie met een hotel, nog veruit de goedkoopste optie ook. Nou, dat laat ik me geen twee keer zeggen!

Wat ga je eten?

Ehm. Pizza natuurlijk! Je bent in Italië, in Napels zelfs, dus een Pizza Napolitana mag niet ontbreken op je stedentrip Napels. Er zijn verschillende goede adresjes te vinden in deze stad, volgens De Smaak van Italië MOET je echt naar Sorbillo, 50 Kalò, L’Antica Pizzeria Da Michele, Pizzeria Di Matteo of Starita. Om alvast zelf in de stemming te komen, kun je thuis alvast een lekkere pizza maken. Voor een pizza Napolitana (door de Napoli's een pizza Romana genoemd) beleg je je pizzabodem met tomatensaus, ansjovis, kappertjes en zwarte olijven (met pit!)

Vergeet niet om foto's te maken of toch wel?

Maar vergeet ook zeker niet om volop te genieten op het moment dat je er bent. Je ziet vaak dat mensen de hele dag met een camera voor hun hoofd lopen en eigenlijk op het moment zelf alle mooie dingen om zich heen missen. Proef de sfeer, ga er eens lekker voor zitten en kijk eens rustig om je heen. Zeker wanneer je mooi weer hebt (en die kans is in Napels héél groot) kun je dingen zien die je anders niet zouden opvallen. Gewoon door de tijd te nemen. Die foto's? De kans dat je die thuis nog bekijkt is maar klein. Herinneringen bewaar je altijd!

Aanbevolen voor jou