Tijd om buiten te spelen


Het is eindelijk mooi weer! En dat betekent dat we allemaal massaal naar buiten trekken om daarvan te genieten. Na al dat binnen zitten kunnen we wel wat vitamine D gebruiken, dat is gezond. Zeker gezien de situatie de afgelopen maanden hebben niet alleen volwassenen maar ook de kinderen veel meer stil gezeten dan anders. Nu er meer perspectief komt, en het mooie weer in aantocht is, komen we iets meer uit huis. Op een verantwoorde manier. Het is tijd om weer buiten te spelen.

Goed gesmeerd

Afgelopen week heeft het weer nog veel gewisseld; de ene dag was het koud, de andere dag warm en bewolkt en het ziet ernaar uit dat er de komende dagen wel een zonnetje gaat schijnen. Ongeacht het weer is het belangrijk om je in te smeren tegen de zonnestralen. Als de zon niet volop schijnt dan smeren we meestal niet. Maar dit kan al op jonge leeftijd huidschade veroorzaken. Veilig buiten spelen betekent dat er goed gesmeerd moet worden, ongeacht het weer.

In het zicht

Kinderen worden ouder en dan willen ze natuurlijk iets meer vrijheid. Op de stoep voor het huis spelen, is niet meer genoeg. Ze willen naar de speeltuin een straat verderop. Als ouder heb je zelf in te schatten of dit met jou kindje kan, en of je dat zelf wilt. Wellicht dat je jouw kindje wel laat gaan als er een ouder of groter kind meegaat, denk aan een broer of zus, maar weet dat dat niet hoeft en dat het altijd belangrijk is om je kind zelf in het zicht te houden.

Verantwoord speelgoed

Daarnaast is een groot onderdeel van verantwoord spelen, het speelgoed. We houden allemaal nu iets meer afstand van elkaar, ook de kinderen. Daarom kan spelen met vriendjes of vriendinnetjes niet altijd. Gelukkig is er speelgoed dat ook een hoop fantasie en prikkelingen teweegbrengt, en wat heel erg verantwoord is om mee te spelen en om aan te schaffen. Een voorbeeld hiervan is het speelgoed van Schleich. Zeker de Schleich Farm World is perfect om mee buiten te spelen, een hele boerderij wereld met allerlei prachtig gemaakte diertjes die de verbeelding van je kind tot leven brengen en je kind onbewust leert over dieren. Een prachtig cadeau om je kind te geven om het schooljaar straks mee af te sluiten, voor een verjaardag of gewoon zomaar.

 Zo gaan de kinderen op een verantwoorde manier naar buiten deze zomer.