The Life.nl
Reviews

Toe aan een verbouwing? Hier moet je allemaal op letten!

Ben jij toe aan een verbouwing thuis? Wil je veel zelf gaan oppakken? Dan is het goed om je eerst te verdiepen in een aantal dingen. In dit artikel geven we jou een aantal tips die ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van alle tips en tricks die bij verbouwen komen kijken!

Veiligheid voorop

Veiligheid is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Zorg dus ten eerste voor een goede helm. Misschien wat suf maar als er wat valt ben je altijd beschermt. Zeker wanneer je het groots aanpakt. Daarnaast is het slim om niet zelf een constructie te bouwen waarop je wil gaan werken. Huur stevige en veilig steigers zodat je altijd stabiel staat. Wanneer je met zwaar geschut aan de slag gaat is het slim om een veiligheid bril op te doen. Bijvoorbeeld bij het slopen van een muurtje kunnen er zomaar scherven van glas, tegels of stukje steen naar je toe komen. Daarnaast is het slim om je goed vast te maken wanneer je het dak op gaat. Ook al denk je dat jouw niets overkomt, je hoeft maar ergens van te schrikken, mis te stappen of op een glad stukje stappen, en je glijdt uit of valt. Wees daarom altijd goed voorbereid op gebied van veiligheid!

Afval opruimen

Bij verbouwen komt altijd veel afval kijken. Zorg er dus voor dat je op tijd een rolcontainer huurt. Vraag bij de gemeente toestemming aan om een rolcontainer voor de deur te mogen zetten, en je kan aan de slag. Zorg er ook voor dat je dit met de buren overlegt, zodat er niet de een op de andere dag een rolcontainer in de straat staat. Daarnaast is het slim om gebruik te maken van afvalzakken. Dit zijn zakken die tegen een stootje kunnen en niet zomaar scheuren door bijvoorbeeld scherpe stukken steen en hout.

Plan goed in en vooruit

Het is goed om vooraf een plan te bedenken. Niet alleen wat je precies wilt, maar ook met een tijdsschema. Onze tip is: Plak er altijd nog een week aan vast. Aangezien verbouwing bijna nooit precies lopen zoals jij wilt. Het kan zijn dat een bepaald product is uitverkocht, te laat geleverd wordt of dat er iets tussenkomt wat je niet voorzien had. Dan is het belangrijk dat je niet in tijdsnood komt door bijvoorbeeld je werk dat weer begint of andere plannen die je had staan.

Gerelateerde Berichten

Groenblijvende clematis is altijd een mooie oplossing

Peter Bokstol

Tips bij het aanschaffen van een nieuw voertuig

Peter Bokstol

De mooie ochtend

Peter Bokstol