The Life.nl
Reviews

Vakantie in eigen tuin!

De coronamaatregelen zijn enigszins versoepeld en het is weer mogelijk om, zelfs met het vliegtuig, op vakantie te gaan. Toch vindt niet iedereen dit nog prettig. Begrijpelijk! Maar wat moet je dan doen deze zomer? Mijn tip is om je tuin om te toveren tot een vakantieparadijs en hier lekker te gaan vertoeven. Want waarschijnlijk ben je helemaal vergeten hoe heerlijk een vakantie in eigen tuin eigenlijk kan zijn. Lees hieronder mijn tips om je tuin vakantie-ready te maken! 

Tip 1: keurig groen 

Allereerst is het lekker voor de rust in je hoofd om je groen een beetje op orde te hebben. Als je je namelijk de hele middag vreselijk aan het irriteren bent omdat het onkruid zich in een sneltreinvaart vermenigvuldigt of omdat die ene boom nét voor je zon zit, dan heb je geen rustige middag. Ga dus gewoon even één dagje als een gek aan de slag in de tuin om dit voor elkaar te krijgen, en dan heb je gegarandeerd een lekkerdere en rustigere zomer. Dit hoeft ook helemaal niet veel te kosten, want je kan heel voordelig snoeigereedschap kopen om je bossen te snoeien en je gazon onderhouden en verzorgen.  

Tip 2: de benodigde meubels 

Ten tweede is het natuurlijk wel lekker, om als de tuin er zo mooi uit ziet, ook een paar fijne stoelen of een goede loungeset te hebben. Of zelfs een paar ligbedjes voor het zonnen! Ook dit hoeft niet duur te zijn, al ben ik er wel van overtuigd dat een loungebank van goede kwaliteit langer mee gaat. Weeg dus even af of je dit er voor over hebt of niet. Ik zou in ieder geval een paar lekkere kussens voor op de stoelen/bank/ligbedden kopen zodat je geen last krijgt van je rug. Daarnaast zijn meubels/items die een must zijn voor je tuin-zomervakantie natuurlijk een barbecue, een eettafel met stoelen en een parasol (voor de té hete dagen). 

Tip 3: puntjes op de i 

Tot slot is het leukste, althanks dat vind ik, om de puntjes op de i te zetten. Wat maakt je tuin nou nog echt af als het groen er al netjes uitziet en je ook al meubels hebt staan? Voor mij is dat wat sfeerverlichting, leuke kussentjes of een vuurkorf. Daarnaast vind ik dat bij de ‘puntjes op de i’ zetten ook hoort dat je je koelkast alvast vult met een aantal flessen rosé en wat heerlijke barbecuespulletjes inslaan! 

Gerelateerde Berichten

De beste whisky aanbiedingen

Peter Bokstol

Groenblijvende clematis is altijd een mooie oplossing

Peter Bokstol

De verhuizing

Peter Bokstol