Waar kan je het beste in beleggen?


Als je wilt gaan handelen of beleggen in opties dan zijn de mogelijkheden erg groot. Dit kan soms voor verwarring zorgen en kan er ook voor zorgen dat je gaat twijfelen en dus fouten maakt in je beleggingen of handelingen. Dit is erg zonde want je verliest hierdoor geld. Om dat te voorkomen, is het handig dat je weet waar je het beste in kan beleggen of in kan handelen. Het antwoord daarop is dat geen enkele optie het beste is aangezien de winst bepaald wordt door je eigen strategie. De ene strategie werkt goed voor aandelen terwijl de andere strategie goed werkt voor grondstoffen. Het is daarom enorm belangrijk dat je grafieken kan lezen zodat je een eigen strategie kan toepassen. Helaas kunnen wij je dus niet vertellen waar je het beste in kan handelen of beleggen, maar hier vind je wel enkele leuke opties waar je in kan beleggen of handelen. 

 

Obligaties 

Obligaties zijn niet zeer populair bij de zolderkamer handelaren. Dit heeft ermee te maken dat het beleggen in obligaties vaak minder winstgevend is dan andere opties zoals aandelen. Echter kennen obligaties wel minder risico’s dan andere vormen van beleggingen. Een obligatie is namelijk een lening die verstrekt wordt door jou aan een bepaald bedrijf en hier betaalt het bedrijf dan weer rente over. Dit wordt vaak gedaan door grotere bedrijven om meer kapitaal op te halen en daarom is het risico hier ook vele malen kleiner dan het investeren in aandelen of grondstoffen. Obligaties kopen kan je het beste doen via een bekende broker en het liefst een Nederlandse broker. 

 

Beleggen in grondstoffen 

Veel mensen kiezen er ook voor om te beleggen in grondstoffen. Dit is erg logisch want er is maar een beperkte oplage en daardoor worden grondstoffen zoals koper, zilver en goud steeds zeldzamer. Hoe zeldzamer de grondstof, hoe duurder de grondstof wordt. Het beleggen in grondstoffen is zeer populair omdat er vrijwel geen verlies word gemaakt op langer termijn. Goud heeft bijvoorbeeld zijn waarde in enkele tientallen jaren weten te verdubbelen. Het is echter wel belangrijk dat je dit niet als een veilige belegging ziet want veilige beleggingen bestaan niet. Er is altijd een risico aanwezig en daarom is het verstandig om alleen te beleggen in goud als je het geld kan missen. Het is vrijwel nooit voorgekomen, maar het kan gebeuren dat de grondstoffenmarkt in elkaar stort en dat jij je inleg verliest.