Ben je op zoek naar nieuwe meubelen voor in je tuin? Dat lijkt in eerste instantie geen lastige klus. Je koopt een houten bank met bijbehorende houten tafel en je bent wel klaar, toch? Totdat je op internet opeens ook meubelen tegenkomt in allerlei andere soorten varianten. Ja, het aanbod aan tuinmeubelen is tegenwoordig groot. Steeds meer ondernemers focussen zich op deze branche en maar goed ook want hierdoor krijgen wij als consument steeds meer om uit te kiezen. Al kan dat kiezen soms best behoorlijk lastig zijn. Daarom hebben we in dit blog een aantal waardevolle tips voor je genoteerd voor als jij binnenkort een nieuw tuinmeubel gaat aanschaffen.

Bepaal de benodigde maten

Zoals we net al vertelden zijn buitenmeubels tegenwoordig in alle soorten, maten en vormen verkrijgen baar. Slechts één maat is er dus eigenlijk bijna niet meer. Als je kijkt naar bijvoorbeeld een loungeset kan je al snel kiezen voor een driezitter, een vierzitter en zelfs een vijfzitter of een zeszitter. Het getal geeft hierbij aan met hoeveel personen je op de bank kan. Welke maat jij kiest hangt natuurlijk af van hoeveel personen je graag kwijt wilt op het tuinmeubel. Heb je een grote familie of zomers veel vrienden over de vloer? Dan wil je natuurlijk het liefst veel plek zodat je al deze mensen kwijt kan. Ben je juist op zoek naar iets kleiners omdat je terras bijvoorbeeld niet zo groot is of omdat je nog wel eens met enige regelmaat de boel aan het verplaatsen bent? Dan is kunnen tuinstoelen bijvoorbeeld ook een goede optie zijn.

Bepaal je materiaal

Tuinmeubilair wordt tegenwoordig gemaakt van verschillende soorten materialen. Waar vroeger voornamelijk hout werd gebruikt zijn we nu ook aluminium, kunststof, PVC, staal en riet voorbij komen. Ieder materiaal heeft zo weer zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn tuinmeubelen van aluminium, kunststof en pvc bijvoorbeeld roestvrij en zeer licht van gewicht. Daarnaast zijn deze meubelen over het algemeen ook een stuk goedkoper en hebben ze maar weinig onderhoud nodig. Buitenmeubels van staal zijn bijvoorbeeld vrij stevig en zwaar. Onbehandeld staal zal op den duur gaan roesten en heeft daarom flink wat meer onderhoud nodig. Echter is dit materiaal, mits behandeld, wel een stuk duurzamer. Tuinmeubelen van hout, zoals eikenhouten tafels, zijn stevig, robuust en hebben een zeer luxe uitstraling. Dit tuinmeubilair heeft wel het meeste onderhoud nodig maar is wel het meest duurzaam van allemaal.  

Bepaal je stijl

Je huis is waarschijnlijk ingericht in een bepaalde stijl. Meestal wordt deze stijl ook (on)bewust doorgetrokken naar de tuin. Zeker als zomers de tuin bij de dagelijkse gang van zaken wordt betrokken. Probeer daarom je tuinmeubelen enigszins in dezelfde stijl te houden zodat je zeker weet dat het allemaal een beetje bij elkaar past.

Aanbevolen voor jou