We brengen tegenwoordig steeds meer tijd door op werk. Dat komt omdat er ook steeds meer werk te doen. Maar tussen al dit is er wel een goede ontwikkeling, waar ik persoonlijk een erg grote fan van ben. En dat is namelijk thuiswerken. Het is echt perfect voor de mensen die er niet van genieten om elke dag op en neer naar werk te gaan, om daarna in een onpersoonlijk kantoor te zitten werken. Ook kan het heel lekker zijn als je zo ver moet rijden. Er zijn nog heel veel meer redenen waarom thuiswerken zo lekker is, en daar wil ik wat meer op in gaan. Misschien dat ik nog iemand over kan halen om zijn eigen thuiskantoor tje op te richten!

Je hebt al je eigen spulletjes dicht bij je

Voor mij persoonlijk het fijnste. Op een kantoor krijg je vaak al je kantoorartikelen van te voren al toegewezen. En wat je mist, mag je alsnog zelf gaan halen, of moet je aanvragen, maar dat is weer zo'n gezeur. Thuis heb je als het goed is al wat kantoorartikelen waar je aan gewend bent die je kan gebruiken. Daarnaast, alles wat je zelf nog erbij haalt, is meteen ook gewoon van jou. Kan je daarna altijd nog gaan gebruiken. Maar niet alleen kantoorartikelen is fijn om bij je te hebben tijdens het thuiswerken. Je hebt ook gewoon je eigen bureaustoel, bureau, computer/laptop, koffie, en eigenlijk alles wat je normaal thuis hebt. Het maakt het werken gewoon zo veel fijner, wetend dat je gewoon lekker thuis bent, met alles wat je nodig hebt om je heen!

Je kan zelf je tijd indelen

Niet langer meer om 6 uur in de ochtend opstaan, om daarna meteen naar werk te rijden. Je kan als je thuiswerkt gewoon lekker rustig om 9 uur wakker worden, daarna even een rustig ontbijtje, en dan pas aan de slag. Geeft zo'n relaxed gevoel! Ook kan je gewoon je eigen pauzes inlassen, en zo eigenlijk werken wanneer je wilt. Het vereist wel een beetje discipline, maar je went er snel genoeg aan. Zo kan je er ook af en toe voor kiezen om gewoon een middag vrij te nemen, en dan in de avond bij te werken. Of de dag daarna even een lange dag te maken. Het komt er eigenlijk op neer dat je gewoon de controle hebt over je eigen tijd, wat voor mij persoonlijk bijzonder fijn is. Natuurlijk verschilt het voor iedereen, maar ik zou thuiswerken zeker aanraden om een keer te proberen!

 

Aanbevolen voor jou