Kan ik medicinale-cannabis krijgen?

Medicinale-cannabis is iets waar je waarschijnlijk al een en ander over gehoord hebt. Het is cannabis die voorgeschreven wordt door een arts. Dit houdt in dat je deze cannabis gebruikt voor medische doeleinden. Niet iedereen kan dit zomaar krijgen en dit maakt het lastig om te bepalen of jij wel of niet in aanmerking komt voor dit medicijn. Het is ook maar de vraag of het iets voor jou is of dat je het liever niet gebruikt.

Wanneer krijg je medicinale-cannabis?

Medicinale-cannabis krijg je vaak alleen wanneer je ernstig ziek bent. Het is dus niet zo dat je medicinale-cannabis maar even krijgt als je bijvoorbeeld een verkoudheid hebt. Je moet echt iets hebben waarbij cannabis kan helpen, voordat een arts besluit om dit voor te schrijven. Het is dus heel wat anders dan bijvoorbeeld THC olie. THC olie kun je namelijk in de meeste online winkels wel kopen en hoef je niet op recept van een arts te krijgen. 

Wanneer je medicinale-cannabis wilt gaan gebruiken, zal dit op recept van een arts moeten gebeuren. Je kan het ophalen bij de apotheek wanneer je arts dit heeft voorgeschreven. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij chronische pijn of epilepsie. Dit zijn aandoeningen waarbij medicinale cannabis kan helpen en dit is dan ook de reden dat er dit soort maatregelen getroffen mogen worden. Het is dus niet zo dat je even naar de arts toe kan gaan omdat je zelf graag cannabis wilt. Zo werkt het absoluut niet en je krijgt dit middel bij de apotheek dus echt alleen op recept.

Andere cannabisproducten van een arts?

Eigenlijk is medicinale-cannabis het enige wat je van een arts moet krijgen. Als je graag THC olie zal willen gebruiken, kun je dit gewoon kopen. Verder zal je cannabis gewoon kunnen kopen in de koffieshop, want in Nederland wordt dit gedoogd. Als je graag gebruik wilt maken van cannabis, valt het altijd aan te raden om het bij de juiste shop te kopen. Dus niet zomaar bij iemand op straat. 

Wanneer je het bij iemand op straat koopt, is de kans aanwezig dat je niet het juiste product krijgt of dat het op een verkeerde manier wordt verhandeld. Dit is dan ook de reden dat je cannabis beter niet bij een onbetrouwbare straatverkoper kunt aanschaffen. Wanneer je dit wel doet, zal je zelfs in sommige situaties gevaar kunnen lopen en dit is iets wat je absoluut niet wilt. Je wilt uiteraard gewoon wat cannabis gebruiken, zonder je hier daadwerkelijk druk over te moeten maken. Daarom is het verstandig om het bij een erkend bedrijf te kopen.

 

Aanbevolen voor jou