Beleggen is iets wat al heel erg lang bestaat, maar op sommige momenten is het populairder dan op andere momenten. Afgelopen jaren wordt het ook onder jongeren steeds populairder om geld te beleggen. Dit komt mede door de afnemende rentepercentages op spaarrekeningen en ook doordat er via onder andere social media een hoop wordt verspreid. Beleggen neemt wel risico’s met zich mee en als beginnend belegger zijn grote fouten snel gemaakt. 

 

Beleggen is steeds beter beschikbaar voor iedereen

Het opbouwen van vermogen is erg ingewikkeld. De huizenmarkt doet het steeds beter en vooral voor jongeren wordt het steeds lastiger genoeg vermogen bij elkaar te krijgen. Lenen wordt steeds duurder en sparen steeds minder voordelig. Om toch rendement te behalen, kiezen mensen ervoor om via allemaal verschillende apps op de beurs terecht te komen. De beurs is hierdoor populairder dan ooit. Zeker bij het horen van positieve verhalen van vrienden wordt het voor veel mensen ook aantrekkelijk om het een kans te geven. 

 

Beleg alleen met geld dat je kunt missen

Veel mensen kiezen er aan het begin voor om er meteen vol voor te gaan. Door meer geld te beleggen is de kans op het maken van veel geld niet per definitie groter. Natuurlijk zul je bij hetzelfde percentage meer geld verdienen, maar je kunt ook een stuk meer geld verliezen. Zeker als een beginnend belegger is het erg belangrijk om eerst ervaring op te doen en te leren hoe alles op de beurs werkt. Het is dan ook verstandig om eerst ervaringen met handelsplatform lynx op te doen. Ook als je al wat meer ervaring hebt met investeren op de beurs, blijft deze kernregel echter nog gelden. Geld wat je investeert kun je namelijk altijd verliezen. Riskeer het dan nooit om zoveel geld te investeren dat je in de problemen kunt komen met bijvoorbeeld rekeningen die je dient te betalen. Bij sparen is er een gegarandeerd percentage, met beleggen op de beurs heb je dit niet. 

 

Je kunt het beste beleggen met een langetermijnhorizon

Er zijn een hoop mensen die beginnen met 'beleggen' die eigenlijk niet echt beleggen. Er is een verschil tussen beleggen en speculeren. Bij beleggen gaat het over het opbouwen van je vermogen over een lange termijn. Je moet hierbij niet denken aan een aantal maanden, meer aan jaren. Je kunt proberen over een korte periode een hoge percentage aan rendement te behalen, maar dit vergroot het risico enorm. Beleggen kun je beter zien als een marathon dan als een sprint. Dit kan misschien saai aanklinken, maar als je echt snel geld wilt verdienen op deze manier, kun je eigenlijk net zo goed naar het casino gaan. Dit is natuurlijk niet aan te raden, maar dit geeft een weerspiegeling van het risico dat je neemt. 

 

Aanbevolen voor jou