Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een carsharing app?


Het is voor veel mensen erg fijn om over een eigen auto te beschikken. Per persoon is het natuurlijk verschillend om welke reden zij een auto kopen. Zo lijkt het bijvoorbeeld voor veel mensen noodzakelijk om een auto te hebben aangezien zij anders niet op hun werk kunnen komen. Toch is dit niet noodzakelijk. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om je aan te melden bij Greenwheels. Dit is een organisatie waarbij je gebruik kunt maken van gedeelde auto’s.

 

Een platform voor carsharing

Er zijn meer mogelijkheden dan enkel het kopen van een eigen auto wanneer je in de stad woont. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een platform voor carsharing zoals Greenwheels. Dit is erg handig voor mensen die wel een auto nodig hebben, maar liever niet alle kosten van een eigen auto hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je aan te melden bij dit platform. Het gebruik maken van een app voor autodelen heeft verschillende voordelen. Zo is het bijvoorbeeld niet meer nodig om je zorgen te maken over het vinden van de juiste parkeerplek in de stad. Er zijn namelijk vaste parkeerplekken voor auto’s van Greenwheels. Dit is erg handig voor mensen die in een woning wonen waarbij zij geen eigen parkeerplek hebben. 

Voor iedereen mogelijk

Het is voor iedereen met een rijbewijs mogelijk om gebruik te maken van Greenwheels. Wel dien je hier een app voor te downloaden. Als je de app hebt gedownload dien je jezelf te identificeren. Dit doe je door je rijbewijs in te scannen. Nadat je de rijbewijs hebt ingescand, dien je geld over te maken voor de borg en voor de pas. Als alles compleet is, dan kan je overal in het land gebruik maken van Greenwheels. Houd er wel rekening mee dat de auto’s van Greenwheels nog niet overal staan. Er zijn een aantal grote steden in Nederland waar je de auto op zou kunnen pikken. In de meeste gevallen staan er meerdere auto’s van Greenwheels die je op kan pikken op het station. 

 

Hoe duur is een auto lenen?

De kosten van een auto lenen zijn aan de lage kant. Je betaalt hierbij per gereden kilometer, maar ook per tijdseenheid. Door hier rekening mee te houden kan je geld besparen. Voor de benzine hoef je niet zelf te betalen. De kosten hiervan zitten namelijk al bij de kilometerkosten inbegrepen. Mocht je onderweg moeten tanken, dan kan je gebruik maken van de tankpas.