The Life.nl
Lifestyle

Wat zijn jouw woonplannen voor de toekomst?

Niemand van ons kan in de toekomst kijken maar we kunnen altijd een gokje wagen. Soms doen we dat omdat we het leuk vinden en graag fantaseren over de toekomst en soms doen we het omdat het nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je voor een nieuwe woning gaat kijken. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten als het gaat om een nieuwe woning en rekening houden met de toekomst. Lees je mee?

Kopen of huren?

De eerste vraag die je jezelf stelt wanneer je kijkt voor een nieuwe woning is: kopen of huren. Aan allebei de opties zitten voor en nadelen. Zo geeft huren veel vrijheid maar zie je het geïnvesteerde geld nooit meer terug. Kopen is op deze twee punten veelal het tegenovergestelde met de bijkomstigheid dat je het misschien prettiger vindt om een extra beetje zekerheid te hebben door een huis ‘van jou’ te maken. Wanneer je kiest voor kopen, heb je naar alle waarschijnlijkheid ook een hypotheek nodig. Daarvoor moet je dus weten wat je verdient en als je met een adviseur gesproken hebt, weet je ook pas wat er voor je mogelijk is. Zo kun je je Hypotheek berekenen .

Maar hoe lang dan?

Nu komt het in de toekomst kijken terug. Want wanneer je een hypotheek neemt, voor welke tijd moet je dan rentevast afspreken. Denk je aan gezinsuitbreiding in de toekomst en een eventuele nieuwe verhuizing? Dan is een hypotheek rentevast van vijf tot misschien tien jaar een goed idee. Of zie je dit als een plekje waar je altijd kan blijven? Wellicht dat je dan voor een hypotheekrente 30 jaar vast gaat. Dit scheelt op de lange termijn wanneer je wilt blijven wonen maar is niet handig als je van plan bent om voor die tijd weer te verhuizen.

Wat ben je van plan?

De vraag die je jezelf moet stellen, is dus heel simpel: wat ben je van plan? Wellicht zie je jezelf niet decennialang op dezelfde plek wonen of heb je juist met je partner besloten dat jullie volgende huis de basis voor jullie familie wordt. Het zijn moeilijke afwegingen maar ze zijn wel heel belangrijk en daarnaast geeft het niet alleen voordelen in de portemonnee omdat je een hypotheek hebt die bij je past maar het geeft je ook een duidelijker beeld over de toekomst, ondanks dat die ieder moment kan veranderen.

Zo weet je zeker dat je straks geen spijt hebt van de aankoop van een nieuw huis.

Gerelateerde Berichten

Talenten van de mens

Peter Bokstol

Leren omgaan met de BBQ!

Peter Bokstol

Welke wagen past bij jou?

Peter Bokstol