Het is iets wat ik hoor, ik wou dat ik zo creatief was als jij. Het is altijd een rare vorm van vleierij. Alhoewel ik het zie als positieve feedback op mijn werk, heb ik mezelf nooit gezien als van nature creatief. Ik was vroeger zeker een dromer, dacht in verhalen, maar ik hard absoluut geen artistiek talent voor tekenen en schilderen. Jarenlang zag ik mezelf dan ook helemaal niet als creatief. Het is pas toen ik besloot dat ik creatief werk wilde gaan doen, ik veel van de vaardigheden die ik nu heb begon te ontwikkelen. Daarom geloof ik dat we allemaal creatief zijn, in wil ik in dit artikel manieren bespreken om je creatieve talent te vinden.

Probeer verschillende dingen

Wanneer je een creatieve hobby wilt beginnen is natuurlijk de eerste vraag wat je precies gaat doen. Er zijn heel veel mensen die graag een creatieve hobby willen beginnen maar niet weten wat het best bij ze past. Het is dan ook helemaal geen probleem om verschillende dingen uit te proberen. Je zult dan al snel merken waar je de meeste aanleg voor hebt. Ook is het een goed idee om niet zomaar van alles zelf te gaan proberen want dan stuur je misschien de verkeerde kant uit. Het is slimmer om een paar basiscursussen te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een tekencursus of een gitaarcursus. Dit hoeven geen hele dure privélessen te zijn. Met een simpele onlinecursus kom je ook al heel ver. Denk bijvoorbeeld aan een onlinecursus via Soofos. Hier vindt je uitstekende cursussen die niet zoveel geld kosten.

Geef niet op

Wanneer je een nieuwe creatieve hobby begint dan zul je in het begin heel veel leren en hard vooruitgaan. Dit is natuurlijk erg leuk maar houdt er rekening mee dat je ook tegen een plateau zal aanlopen waar het moeilijker wordt om het volgende niveau te behalen als het ware. In die situatie is het belangrijk om niet op te geven maar gewoon door te oefenen. Bij de meeste creatieve hobby’s, van tekenen tot een muziekinstrument tot schrijven, is dagelijkse oefening ontzettend belangrijk. Het hoeft niet persé zo te zijn dat je ontzettend lang oefent maar het is wel belangrijk dat je het regelmatig doet. Denk bijvoorbeeld aan dagelijks dertig minuten piano spelen.

Doe het samen

Een creatieve hobby doorzetten is een stuk gemakkelijker en leuker wanneer je het samen met iemand anders doet. Ook als het een individuele bezigheid is zoals schilderen, is het toch heel leuk om van elkaar te kunnen leren en samen te kletsen tijdens het schilderen.

Aanbevolen voor jou