Mijn leven lang heb ik gevochten tegen de kilo’s. De zoektocht naar het ultieme dieet daar leek geen einde aan te komen. Allemaal heb ik ze uitgeprobeerd. Soms lukte het om significant af te vallen maar ik bleef kampen met iets wat ik eigenlijk zie als een kwaliteit van mijzelf. Namelijk een ultiem ontwikkeld smaakzintuig en de gave om altijd het positieve te zien. Dat betekent dus dat ik altijd wat te vieren heb. Daar hoort nu eenmaal goed gezelschap en wat lekkers bij. Wat niet helpt is dat ik niet van sporten hou. Toch werd ik lid van een sportschool. Een hele mooie met een zwembad en een restaurant. In het gedeelte waar de sportapparaten staan stond de muziek veel te hard en er waren spiegels all over the place. Niet een plek waar ik graag door mezelf gezien wilde worden en al helemaal niet door anderen. Na een fanatiek begin had ik steeds een reden waarom ik deze keer echt niet kon sporten. De contributie werd maandelijks netjes afgeschreven. Ik verscheen daar af en toe om een paar baantjes te trekken en om nadien te lunchen met een vriendin. Of ik ging ’s avonds met mijn vriendin squashen om daarna in de kroeg te duiken. Ik snapte ook wel dat dit niet zoveel zin had zo.

Belangrijke stappen

Een jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Ik had geen zin in een leven lang jojoën. Afvallen en dan snel weer aankomen, het is gewoon echt niet goed voor een mens. En laat ik mezelf niet voor de gek houden, dat sporten van mij kostte een boel geld maar met mijn instelling leverde het niks op. Het is gewoon niet mijn ding, een sportschool. Mijn zelfbeeld was er niet beter op geworden. Ik besloot dat ik vanaf nu met compassie naar mezelf zou kijken. Om te beginnen gaf ik mijzelf een mentale boost door een paar sets stijlvolle kleding te kiezen bij grote maten dameskleding. Vervolgens nam ik het besluit om mijn abonnement op de sportschool definitief op te zeggen. Geen schuldgevoel meer daarover. Ik zette een stappentellen op mijn gsm. Ik maak nu elke dag minstens 10.000 stappen.

Kleding die je laat stralen

Met diëten ben ik ook gestopt. Ik eet nu normaal: driemaal per dag een gezonde maaltijd. Voldoende groente en fruit, vis en bescheiden met vlees. Dat is eigenlijk wat ik altijd deed. Mijn probleem was de vele tussendoortjes. Nu houd ik het bij twee á drie tussendoortjes per dag van ongeveer 100 calorieën. Dit is mijn eetritme op werkdagen. In het weekend mag ik wat extra’s zoals een snack of een stukje appeltaart. Dit doe ik nu al maanden ik voel me er echt goed bij. Ik ben wat afgevallen en zie er geweldig uit, al zeg ik het zelf. Ik krijg complimenten, mensen zeggen vaak dat ik straal. Het helpt een berg dat ik plus size kleding draag, comfortabel en elegant.

Aanbevolen voor jou