The Life.nl
Lifestyle

Zelf koken is trendy en gezonder

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor de corona crisis en ook zeker aan het begin ervan nog veel uiten thuis liet bestellen. Na een lange dag werken had ik vaak geen zin meer om te gaan koken en was het eenvoudiger om via een paar klikken het eten mijn kant op te laten komen. Tijdens de corona crisis kwam ik er na een lange dag werken daarnaast nog eens achter dat ik niet veel ingrediënten in huis had. De stap om nog boodschappen te gaan doen en dan ook nog eens te gaan koken, was eerlijk gezegd veel te groot voor mij. Zodoende heb ik aan het begin van deze crisis ook de nodige kilootjes verzameld.

Wekelijkse boodschappen

Op een gegeven moment was ik er klaar mee en heb ik mij voorgenomen om niet meer dan 1 keer per week eten te bestellen. Zodoende zou ik elke week een lijstje maken met de gerechten die ik wilde maken in de komende week en ging ik deze ingrediënten in een keer in het weekend kopen. Zo hoefde ik niet meer doordeweeks naar de supermarkt na een lange dag werken. Aan het begin ging het nog enkele keren fout als ik bijvoorbeeld een ingrediënt was vergeten of ik had overgewerkt, maar na verloop van tijd kwam het boodschappen doen en koken in me ritme en begon ik er ook steeds meer plezier aan te beleven.

Gezonder

Ook aan mijn lichaam ging ik de veranderingen merken. De overbodige kilootjes verdwenen weer en ik was tevreden over mezelf. Het is eigenlijk ook logisch, want je merkt veel beter wat je allemaal in je mond stopt als je zelf het gerecht hebt samengesteld. Als je een kant en klare maaltijd koopt of eten laat bestellen, mis je dit proces en ben je je hier dus minder van bewust.

Nieuwe recepten

Door de tijd heen ben ik er steeds meer plezier aan gaan beleven en heb ik meer verschillende recepten gaan uitproberen. Zo heb ik paella leren te maken, weet ik nu hoe ik mijn eigen brood kan bakken en bak ik ook elke twee weken zelf pizza. Voor het brood die ik online geitenkaas bestellen, deze heeft stukjes olijf en zongedroogde tomaat en is echt verrukkelijk op mijn zelf gebakken (nog warme) brood. Een paar maanden geleden begin ik met zelf pasta maken. Aan het begin koste het wat moeite en was het een beetje uitproberen, maar het resultaat is geweldig. Er is echt een groot verschil tussen vers gemaakte pasta en droge pasta uit de supermarkt. Vroeger had ik daar niet zoveel over nagedacht, maar nu geef ik altijd de voorkeur aan mijn eigen gemaakte pasta. Ook zelf saus maken is simpel met wat tomaten. En als laatste kan wat pecorino romano natuurlijk niet ontbreken. Ook deze schapenkaas kopen doe ik online.

Gerelateerde Berichten

Makkelijk houtkloven met een kindling cracker

Peter Bokstol

De fiets-oplossing voor iedereen

Peter Bokstol

Hoe overleef ik de winter?!

Peter Bokstol