Nog een paar jaar en dan is het de bedoeling dat er helemaal geen gas meer wordt gebruikt in huishoudens. Dat is natuurlijk mooi en beter voor het milieu, maar veel mensen houden nu hun hart al vast voor de kosten van de elektriciteit tegen die tijd. Door te kiezen voor zonnepanelen moet je even een investering doen, maar daarna verdien je je zonnepanelen vanzelf weer terug. Daar hoeft alleen de zon maar voor te schijnen. Sterker nog. Je hebt je investering in zes tot zeven jaar terugverdiend en daarna is je stroom helemaal gratis. Zonnepanelen offertes vergelijken is een goede eerste stap. Met zonnepanelen offertes vergelijken zorg je er namelijk voor dat je precies weet waar je aan toe bent.

Zonnepanelen offertes vergelijken? Hoe doe ik dat?

Dat regel je heel gemakkelijk online. Je vult je gegevens in, bijvoorbeeld of je een schuin of een plat dak hebt en in welke plaats je woont of werkt. Zo kan jouw offerteaanvraag direct worden doorgestuurd naar ondernemers bij jou in de buurt. Zij zullen, over het algemeen, een afspraak met je maken om een goede offerte te kunnen aanbieden. Het is namelijk niet alleen van belang wat voor dak je hebt, maar ook de hellingsgraad, de ligging en de constructie van het dak zelf zijn van belang.

Waar let je op bij het aanvragen van een offerte?

Zorg dat helder is wat de zonnepanelen kosten én wat de installatie kost. Je kunt niet alleen zonnepanelen bestellen, want je kunt deze niet zelf plaatsen. Het is geen gevalletje "Plug & Play". Het kan zijn dat de meterkast moet worden aangepast of dat er andere voorzieningen getroffen moeten worden om jouw zonnepanelen goed te laten werken. Het is immers een flinke investering en je wilt deze wel in een zo kort mogelijke tijd weer terugverdienen. Kies ook zoveel mogelijk voor een bedrijf bij jou uit de buurt. Je bespaart dan al flink op de voorrijkosten. Ook kan het voor jou belangrijk zijn dat de zonnepanelen binnen een bepaalde termijn worden geplaatst. Geef dit aan bij het aanvragen van de offerte.

Vergelijken is altijd goed

Zonnepanelen offertes vergelijken gaat verder dan alleen kijken naar het eindbedrag. Je wilt er ook zeker van zijn dat de garantie in orde is en dat je de beste zonnepanelen kiest die er voor jouw budget beschikbaar zijn. Er zijn installateurs die garanderen dat de plaatsing van de zonnepanelen binnen één dag gebeurt. Is dat belangrijk voor jou? Laat dat dan meetellen.

Aanbevolen voor jou